Een Zoete Draai aan Traditionele Geneeskunde

Kindermedicijnverpakking 'Bead' combineert plezier met gezondheid

De bittere smaak van geneesmiddelen transformeren naar een kindvriendelijke ervaring, dat is de essentie van 'Bead', een innovatieve verpakking voor kindermedicatie ontworpen door Zou Hu en Miao Jingyi.

De uitdaging om kinderen traditionele Chinese medicijnen te laten innemen, bekend om hun bitterheid, heeft geleid tot een creatieve oplossing. 'Bead' is een verpakking die niet alleen de medicatie bevat, maar ook fruitgeflavourde 'burst beads', die een zoete nasmaak geven na het slikken van de medicijn. Deze aanpak maakt het medicijnmoment voor kinderen aangenamer en speelser.

Wat 'Bead' onderscheidt, is de combinatie van een flesje met traditionele Chinese medicijnen en een geïntegreerde 'burst bead' gevuld met zoete vloeistof. Na het innemen van de medicatie kunnen kinderen de bead knijpen om de zoete vloeistof vrij te laten, waardoor de bittere smaak wordt verzacht. Deze interactieve component maakt het medicijn niet alleen smakelijker, maar ook leuker om in te nemen.

De productie van 'Bead' maakt gebruik van een hot-pressing proces, wat zorgt voor een eenvoudige en efficiënte productie. Dit draagt bij aan kostenbesparing in productie en transport. Bovendien is de verpakking vervaardigd uit biologisch afbreekbaar plastic, wat het geheel een milieuvriendelijk karakter geeft.

De technische specificaties van het product zijn zorgvuldig overwogen, met afmetingen die zowel praktisch als handzaam zijn voor dagelijks gebruik. De verpakking zelf is ontworpen om de aandacht te trekken en tegelijkertijd functioneel te zijn, met afmetingen die het gemakkelijk maken om het product te vervoeren en te presenteren.

De interactie met 'Bead' is eenvoudig en intuïtief. Het openen van de verpakking en het innemen van de medicatie wordt gevolgd door het knijpen in de bead voor een zoete afsluiting. Dit proces, dat het innemen van medicatie transformeert van een onaangename ervaring naar een positieve handeling, is een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan gezondheid en welzijn.

Ontwikkeld in Guangzhou, China, tussen augustus 2022 en april 2023, weerspiegelt 'Bead' een diepgewortelde culturele praktijk en brengt deze samen met moderne designprincipes. Het project is een toonbeeld van hoe traditionele wijsheid en innovatief design kunnen samensmelten tot een product dat zowel functioneel als aantrekkelijk is voor de jonge doelgroep.

De erkenning van 'Bead' met een Zilveren A' Design Award in 2024 onderstreept de succesvolle combinatie van esthetiek, functionaliteit en innovatie. Het project heeft lof geoogst voor zijn technische bekwaamheid en artistieke flair, en heeft een nieuwe standaard gezet voor kindvriendelijke medicijnverpakkingen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mengzhen Xu
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Qian Kai, Bead, 2023. Image #2: Photographer Qian Kai, Bead, 2023. Image #3: Photographer Qian Kai, Bead, 2023. Image #4: Photographer Qian Kai, Bead, 2023. Image #5: Photographer Qian Kai, Bead, 2023.
Projectteamleden: Zou Hu Miao Jingyi Duan Hongli Xu Mengzhen Chen Deteng Zhao Yizhu
Projectnaam: Bead
Projectklant: MZ DESIGN


Bead IMG #2
Bead IMG #3
Bead IMG #4
Bead IMG #5
Bead IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp