Moon and Chess: Een Schaakspel van Cultuur en Design

Traditie ontmoet moderniteit in dit innovatieve maancakeverpakkingontwerp

In een harmonieuze samensmelting van traditionele Chinese cultuur en hedendaagse esthetiek, presenteren ontwerpers Chen Di en Sun Sheng hun nieuwste creatie: Moon and Chess. Deze maancakeverpakking, geïnspireerd door het levendige verleden van Suzhou en de rijke schaakcultuur, belichaamt de geest van het Midherfstfestival.

Het Moon and Chess ontwerp is een ode aan de bloeiende tijden van het oude Suzhou, zoals weergegeven in het beroemde schilderij 'Prosperous Suzhou'. De ontwerpers hebben elementen van deze rijke cultuur, waaronder keizerlijke examens, traditionele opera en tuinkunst, verweven met de intellectuele diepgang van het schaakspel. Het resultaat is een verpakking die niet alleen de zintuigen prikkelt met zijn levendige kleuren en vloeiende lijnen, maar ook de geest uitnodigt tot een spel van strategie en finesse.

De verpakking van Moon and Chess onderscheidt zich door zijn kleurenpalet, waarbij welvaartsblauw de hoofdtoon voert, aangevuld met een levendig en helder oranje. Dit kleurenschema creëert een frisse en levendige sfeer die de delicate patronen en vormen van de verpakking accentueert. De ontwerpers hebben een verfijnde balans gevonden tussen traditionele motieven en een moderne uitstraling, waardoor dit ontwerp een uniek geschenk is voor het Midherfstfestival.

De realisatie van Moon and Chess is een toonbeeld van milieubewustzijn. De verpakking is waterdicht behandeld en gemaakt van recyclebare materialen, waardoor de ecologische voetafdruk wordt verkleind. Met afmetingen van 30cm bij 20cm en een hoogte van 5cm, is de verpakking niet alleen praktisch, maar ook een lust voor het oog.

De interactie met Moon and Chess gaat verder dan het uitpakken van maancakes. De verpakking transformeert in een tafel en schaakbord, waardoor de gebruiker een theetafel kan creëren of een schaakspel kan opzetten. Deze multifunctionaliteit verhoogt de praktische waarde van de verpakking en biedt een interactieve ervaring die de geest van samenzijn en gezelschap tijdens het festival versterkt.

Chen Di en Sun Sheng hebben met Moon and Chess een product ontworpen dat niet alleen de traditionele Chinese cultuur eer aandoet, maar ook aansluit bij de hedendaagse behoeften van duurzaamheid en interactie. Dit ontwerp, bekroond met de Iron A' Packaging Design Award in 2024, is een bewijs van hun vermogen om innovatieve oplossingen te bieden die zowel esthetisch als functioneel zijn.

In een tijd waarin duurzame ontwikkeling steeds belangrijker wordt, toont Moon and Chess aan dat het mogelijk is om producten te ontwerpen die zowel mensgericht zijn als de traditionele cultuur nieuw leven inblazen. Het is een geschenk dat verder gaat dan het moment van geven; het is een ervaring die de waarden van hereniging en gezelschap viert, verpakt in een meesterwerk van design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Qi Bin,Chen Di,Zheng Qi,Zhao Qingqing
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Chen Di, Sun Sheng, Variations, 2023. Image #2: Photographer Chen Di, Sun Sheng, Variations, 2023. Image #3: Photographer Chen Di, Sun Sheng, Variations, 2023. Image #4: Photographer Chen Di, Sun Sheng, Variations, 2023. Image #5: Photographer Chen Di, Sun Sheng, Variations, 2023.
Projectteamleden: Qi Bin Chen Di Zheng Qi Zhao Qingqing
Projectnaam: Moon and Chess
Projectklant: Jiangsu Huani Cultural and Creative Group Co., Ltd.


Moon and Chess IMG #2
Moon and Chess IMG #3
Moon and Chess IMG #4
Moon and Chess IMG #5
Moon and Chess IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp