Secret Tarts: Retro-geïnspireerde Verpakking voor Cannabis-infused Pills

Een Holistisch Ontwerp dat de Essentie van Ambachtelijke Medicatie Vangt

De verpakking van Secret Tarts is geïnspireerd op ouderwetse retro-imaginaire en vintage oplossingen die vroeger werden gebruikt voor decoratieve en architecturale taken door vorige generaties kunstenaars in West-Europa. Alle belangrijke elementen, zoals gegraveerde fruitafbeeldingen en lettertypekeuze, zijn samengebracht in een holistische structuur die zowel retro-stijl als moderniteit uitstraalt.

Secret Tarts is ontwikkeld als onderdeel van het nieuwe assortiment cannabis-infused producten van GreenRevolution Co. USA. Deze aluminium blikjes zijn verpakt in een kartonnen doos met een hangtag en bevatten kauwtabletten met cannabis voor medicinale en ontspanningsdoeleinden.

Het ontwerp is gebaseerd op een visuele hiërarchie van tekst en illustratieve elementen die naadloos met elkaar verbonden zijn en het belangrijkste marketingpunt overbrengen: deze pillen zijn ontwikkeld door een ambachtelijk farmaceutisch bedrijf en bevatten een echt handgemaakt recept.

De verpakking bestaat uit twee afzonderlijke onderdelen: een ronde sticker die op het aluminium blikje wordt geplakt en het kartonnen doosje. Voor de opmaak van de stickers en het doosje is gebruik gemaakt van Adobe-software, waarbij raster- en vectorafbeeldingen zijn samengevoegd voor het correct afdrukken op gecoate en ongecoate materialen met behulp van CMYK + 2 PANTONE-kleuren en de juiste Amerikaanse kleurprofielen.

De ronde sticker heeft een diameter van 65 mm en het kartonnen doosje is 123 mm hoog (inclusief 50 mm hangtag) x 72 mm breed.

De verpakking van Secret Tarts is gemaakt in een gemoderniseerde retro/vintage stijl met een vleugje nostalgie. Het ontwerp straalt de sfeer uit van een meester-apotheker, waardoor de klant direct wordt aangetrokken. De belangrijkste ontwerpelementen zijn gecodeerd in een holistische structuur die het belangrijkste marketingpunt overbrengt: dit product is ontwikkeld door een ambachtelijk farmaceutisch bedrijf en bevat een handgemaakt geheim recept.

Het project is gestart in juli 2019 en heeft in totaal meer dan 2 maanden geduurd, omdat er ook veel andere SKUs zijn ontwikkeld in latere fasen.

De verpakking van cannabis-infused producten is een jonge maar zeer competitieve markt in de VS, dus de grootste uitdaging was om een opvallende verpakking te creëren die zich onderscheidt van de concurrentie.

Secret Tarts is bekroond met de Golden A' Design Award in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan prachtige, opvallende en trendsettende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone excellentie belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: GarryVeda design Bureau (c)
Afbeeldingscredits: GarryVeda design Bureau (c)
Projectteamleden: GarryVeda design Bureau (c)
Projectnaam: Secret Tarts
Projectklant: GarryVeda design Bureau (c)


Secret Tarts IMG #2
Secret Tarts IMG #3
Secret Tarts IMG #4
Secret Tarts IMG #5
Secret Tarts IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp