Verpakking als Kunst: Sinten's Gouden Verhouding

Ontwerper Louis Yiu brengt koffie-ervaring tot leven met innovatief design

In een markt die verzadigd is met koffiemerken, heeft Sinten Coffee Roastery uit Kaohsiung City, Taiwan, een nieuwe standaard gezet met hun verpakking, ontworpen door Louis Yiu. Dit ontwerp, dat de Iron A' Packaging Design Award in 2024 won, onderscheidt zich door zijn minimalistische uitstraling en sterke visuele identiteit.

De verpakking van Sinten is niet zomaar een container voor koffie; het is een belichaming van de filosofie van het merk. De verhoudingen van de koffiebereiding - 60% boonkwaliteit, 30% roostertechniek en 10% brouwvakmanschap - zijn gevisualiseerd in een ritmisch grafisch patroon. Deze visuele elementen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar vertellen ook het verhaal van de zorg en aandacht die Sinten besteedt aan elk aspect van hun koffie.

De verpakking, gerealiseerd met een enkele kleurendruk op een vochtbestendige ritssluitingstas en papier, spreekt tot de verbeelding door de eenvoud en de krachtige kleurstelling. Het gebruik van een levendige oranje tint weerspiegelt de vitaliteit en de warme sfeer van de stad Kaohsiung, terwijl het tegelijkertijd de verpakking doet opvallen in het schap.

De technische specificaties van de verpakking variëren in grootte, van een compacte 105mm bij 105mm bij 130mm tot een grotere 135mm bij 265mm, waardoor het geschikt is voor verschillende producten binnen het assortiment van Sinten. Dit toont aan dat functionaliteit hand in hand gaat met esthetiek in het ontwerp van Louis Yiu.

De uitdaging voor Yiu was om de verpakking zodanig te ontwerpen dat het de aandacht van de consument zou trekken te midden van een overvloed aan koffiemerken. Door te kiezen voor een minimalistische benadering en een opvallende oranje kleurtoon, die zelden wordt gebruikt voor koffiemerken, heeft hij een verpakking gecreëerd die niet alleen de aandacht trekt, maar ook het verhaal en de trots van Sinten overbrengt.

De verpakking van Sinten is een toonbeeld van hoe design kan bijdragen aan de lifestyle van de consument. Het gaat niet alleen om de kwaliteit van de koffiebonen, maar ook om de kwaliteit van leven en de levenshouding die de consument nastreeft. Dit project, dat twee maanden in beslag nam en in Taipei werd ontworpen, is een bewijs van de kracht van doordacht design.

In de wereld van koffieverpakkingen is Sinten's ontwerp een frisse wind die de zintuigen prikkelt en de consument uitnodigt om deel te nemen aan een verfijnde koffie-ervaring. Het is een herinnering dat achter elk groot product een doordacht ontwerp schuilt dat de essentie van het merk versterkt en de consument verleidt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Louis Yiu
Afbeeldingscredits: A.S.M.D. Creations
Projectteamleden: Creative Director: Louis Yiu, Motion Graphic Designer: Jason Liu, illustrator: Louis Yiu
Projectnaam: Sinten
Projectklant: SINTEN Coffee Roastery


Sinten IMG #2
Sinten IMG #3
Sinten IMG #4
Sinten IMG #5
Sinten IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp