BeeHacchee: Een Unieke Verpakking voor Honing Kaastaart

Een Ontwerp van Shingo Furusho

Inleiding:

De BeeHacchee is een opvallende verpakking voor honing kaastaart, ontworpen door Shingo Furusho. Het unieke ontwerp, geïnspireerd door bijenkorven, combineert functionaliteit met een aantrekkelijke uitstraling. In dit artikel zullen we de kenmerken en het productieproces van deze innovatieve verpakking verkennen.

De BeeHacchee is ontworpen met het oog op impact, casualheid en fotogeniekheid. Het doel was om consumenten te verleiden om dit product te kiezen uit het overweldigende aanbod van zoetigheden. Het ontwerp moest zowel functioneel als visueel aantrekkelijk zijn.

De verpakking is gemaakt van kraftpapier, dat doorgaans moeilijk te bedrukken is. Om het concept van honing te benadrukken, is de verpakking ontworpen in de vorm van een zeshoekige bijenkorf. Een opvallende gele rand voegt impact toe aan het ontwerp.

De grootste uitdaging bij het maken van deze verpakking was het bedrukken van de gele kleur op kraftpapier. Normaal gesproken vermijden drukkerijen het gebruik van geel op kraftpapier, omdat de kleur in het papier kan wegzakken. Gelukkig vonden we een drukkerij met geavanceerde technologie die deze uitdaging aankon.

De BeeHacchee is gemaakt van één stuk karton, wat zorgt voor een eenvoudige en efficiënte productie. De afmetingen van de verpakking zijn 224 mm breed, 195 mm diep en 44 mm hoog.

Het ontwerp van de BeeHacchee is een samenwerking tussen Shingo Furusho en KURAOKA PACKAGING SERVICE, een gespecialiseerd bedrijf in het vervaardigen van papieren verpakkingen. Het project werd in 2021 uitgevoerd in opdracht van Kiyomasa Seika Co.

De BeeHacchee heeft veel aandacht gekregen vanwege zijn unieke ontwerp. Het pakket is niet alleen functioneel, maar ook een visueel statement. De combinatie van de zeshoekige vorm, de gele accenten en het gebruik van kraftpapier geeft consumenten een informele en aantrekkelijke indruk.

Shingo Furusho heeft met de BeeHacchee een prijs gewonnen in de A' Packaging Design Award 2022. Deze prijs erkent ontwerpen die zowel goed ontworpen als innovatief zijn, en voldoen aan professionele en industriële eisen.

De BeeHacchee is een perfect voorbeeld van hoe een goed ontworpen verpakking kan bijdragen aan het succes van een product. Het combineert functionaliteit, esthetiek en originaliteit op een unieke manier. Met zijn opvallende ontwerp en aantrekkelijke uitstraling is de BeeHacchee een ware blikvanger in de wereld van verpakkingsdesign.

Beeldcredits: Afbeelding #1: Fotograaf Katsuhiro Hirata, Variations, 2021. Afbeelding #2: Fotograaf Hidenori Kino, Variations, 2021. Afbeelding #3: Fotograaf Katsuhiro Hirata, Variations, 2021. Afbeelding #4: Fotograaf Katsuhiro Hirata, Variations, 2021. Afbeelding #5: Fotograaf Hidenori Kino, Variations, 2021.

Intellectueel eigendomsrecht: Het auteursrecht van de BeeHacchee behoort toe aan Shingo Furusho.

De BeeHacchee is een innovatieve verpakking die de aandacht trekt met zijn unieke ontwerp. Het combineert functionaliteit, esthetiek en originaliteit op een unieke manier. Met zijn opvallende ontwerp en aantrekkelijke uitstraling is de BeeHacchee een ware blikvanger in de wereld van verpakkingsdesign.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHINGO FURUSHO
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Katsuhiro Hirata, Variations, 2021. Image #2: Photographer Hidenori Kino, Variations, 2021. Image #3: Photographer Katsuhiro Hirata, Variations, 2021. Image #4: Photographer Katsuhiro Hirata, Variations, 2021. Image #5: Photographer Hidenori Kino, Variations, 2021.
Projectteamleden: Paper container manufacturing:KURAOKA PACKAGING SERVICE
Projectnaam: BeeHacchee
Projectklant: SHINGO FURUSHO


BeeHacchee IMG #2
BeeHacchee IMG #3
BeeHacchee IMG #4
BeeHacchee IMG #5
BeeHacchee IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp