Yukidoke Mitsu: Een Luxe Verpakking voor Zoete Aardbeien

Een Ontwerp van Shingo Furusho

Inleiding:

De Yukidoke Mitsu is een verpakking die de zoete, smeltende aardbeien uit Mizukami Village in Kumamoto Prefecture op een elegante manier presenteert. Ontworpen door Shingo Furusho, is deze verpakking een eerbetoon aan de prachtige aardbeien die worden geoogst wanneer de sneeuw begint te smelten. Met zijn unieke ontwerp en hoogwaardige afwerking is de Yukidoke Mitsu een perfect cadeau voor fijnproevers en liefhebbers van luxe.

De Yukidoke Mitsu is geïnspireerd op de beelden van zoete aardbeien die worden geoogst in de zuivere witte sneeuw. Het ontwerp van de verpakking weerspiegelt de vallende sneeuw met een gestructureerde kartonnen doos. Het gebruik van een rode folie op de doos creëert een opvallend contrast en benadrukt de zoetheid van de aardbeien.

Wat de Yukidoke Mitsu echt uniek maakt, is het feit dat het deel uitmaakt van het Mizukami Village-merk. Deze aardbeien hebben een hoog suikergehalte en worden geproduceerd in Mizukami Village, een prachtig dorp op grote hoogte met de bron van de Kumagawa-rivier. Het ontwerp van de verpakking, inclusief de naam en het logo, is gericht op het weergeven van de zoete aardbeien die worden geplukt wanneer de sneeuw smelt.

De Yukidoke Mitsu is gemaakt met behulp van een speciale techniek genaamd rode foliedruk. Deze techniek zorgt voor een glanzende, opvallende afwerking die de aandacht trekt en de kwaliteit van de aardbeien benadrukt. De verpakking zelf is een stevige doos gemaakt van geplakt papier, met afmetingen van W242mm x D160mm x H57mm.

Hoewel de Yukidoke Mitsu voornamelijk een verpakking is, heeft het ook een functioneel aspect. Het is een doos met een deksel erop, waardoor de aardbeien veilig en vers blijven tijdens het transport en de opslag.

Het ontwerp van de Yukidoke Mitsu werd in 2019 gecreëerd op verzoek van Mizukami Village in Kumamoto Prefecture. Het doel was om een verpakking te creëren die niet alleen de aardbeien beschermt, maar ook een gevoel van luxe en exclusiviteit creëert. De verpakking is bedoeld om als cadeau te worden verkocht, waardoor het belangrijk is om een gevoel van waarde en kwaliteit over te brengen.

Het ontwerpproces van de Yukidoke Mitsu bracht enkele uitdagingen met zich mee. Het was een uitdaging om het concept van "zoete aardbeien" op een visuele manier uit te drukken. Dit probleem werd echter opgelost door de naam en het logo van het merk te ontwerpen, die beide de zoetheid van de aardbeien weerspiegelen.

De Yukidoke Mitsu is een prachtig ontwerp dat de zoete, smeltende aardbeien uit Mizukami Village op een elegante en luxueuze manier presenteert. Met zijn unieke ontwerp, hoogwaardige afwerking en aandacht voor detail is de Yukidoke Mitsu een ware blikvanger en een perfect cadeau voor fijnproevers.

Afbeeldingscredits:

Afbeelding #1: Fotograaf Katsuhiro Hirata, Variations, 2019.

Afbeelding #2: Fotograaf Katsuhiro Hirata, Variations, 2019.

Afbeelding #3: Fotograaf Katsuhiro Hirata, Variations, 2019.

Intellectueel Eigendomsbericht:

De auteursrechten behoren toe aan Shingo Furusho.

Prijzen en Erkenning:

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Packaging Design Award gewonnen in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. De Yukidoke Mitsu is erkend voor zijn technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHINGO FURUSHO
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Katsuhiro Hirata, Variations, 2019. Image #2: Photographer Katsuhiro Hirata, Variations, 2019. Image #3: Photographer Katsuhiro Hirata, Variations, 2019.
Projectteamleden: SHINGO FURUSHO
Projectnaam: Yukidoke Mitsu
Projectklant: SHINGO FURUSHO


Yukidoke Mitsu IMG #2
Yukidoke Mitsu IMG #3
Yukidoke Mitsu IMG #4
Yukidoke Mitsu IMG #5
Yukidoke Mitsu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp