Blue Bay Residential: Een Verfijnd Ontwerp dat Traditionele Architectuur en Natuur Integreert

Een Overzicht van het Blue Bay Residential Project Ontworpen door Likun Shen

Het Blue Bay Residential project is geïnspireerd op de traditionele Hainan architectuur en combineert deze met moderne groene ontwerpprincipes. Het resultaat is een uniek ontwerp dat de grenzen tussen binnen en buiten vervaagt en een nieuwe dialoog creëert tussen stad en platteland.

Het ontwerp van Blue Bay Residential is gebaseerd op het concept van "leven verspreid en poreus", een traditioneel Hainan woonpatroon waarbij de woonkamers rondom een binnenplaats zijn gerangschikt. Dit concept is gecombineerd met de vorm van het Chinese karakter "Hui", wat resulteert in een organische en harmonieuze plattegrond. De verspreide en poreuze indeling sluit goed aan bij het hete en winderige klimaat van de regio.

Wat het Blue Bay Residential project onderscheidt, is de integratie van architectuur met de natuur. Het ontwerp maakt gebruik van traditionele architecturale elementen zoals binnenplaatsen, koude steegjes en diepe dakranden om een harmonieuze relatie met de omgeving te creëren. De gebouwen worden gedomineerd door horizontale lijnen en stroken, wat resulteert in een romantische landelijke stijl die perfect samengaat met de ruime golfbaan en de uitgestrekte Zuid-Chinese Zee.

Om te voldoen aan de eisen van het tropische moessonklimaat, is er veel aandacht besteed aan schaduw en ventilatie. De dakranden van de huizen zijn zorgvuldig ontworpen om te zorgen voor optimale schaduw en privacy tussen de bovenste en onderste eenheden. Daarnaast is er een doordachte ruimtesequentie gecreëerd, bestaande uit een lobby, binnenplaats, hal en gang, die zorgt voor een goede luchtcirculatie van noord naar zuid.

Het Blue Bay Residential project beslaat een totaal oppervlakte van 52.000 m², met een totale bouwoppervlakte van 25.000 m². Er zijn in totaal 122 huishoudens ontworpen. Het slimme gebruik van horizontale groei en overlappende structuren heeft de uitdagingen van beperkte ruimte en de integratie van architectuur met de natuur opgelost.

Het Blue Bay Residential project is een voorbeeld van hoe architectuur kan reageren op de lokale omgeving en traditionele leefgewoonten. Het ontwerp creëert een nieuwe leefervaring die aansluit bij het lokale klimaat en de traditionele leefgewoonten, en verkent de mogelijkheden van een architectonisch model op het snijvlak van stad en natuur.

Het Blue Bay Residential project, ontworpen door Likun Shen en zijn team, is een bekroond ontwerp dat erkenning heeft gekregen in de A' Design Award in 2022. Dit ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp. Deze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met het Blue Bay Residential project heeft Likun Shen een prachtig ontwerp gerealiseerd dat de grenzen tussen binnen en buiten vervaagt en een harmonieuze relatie creëert tussen architectuur en natuur. Het project is een inspirerend voorbeeld van hoe traditionele architectuur en moderne ontwerpprincipes kunnen samenkomen om een unieke en verfijnde leefomgeving te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shen Likun
Afbeeldingscredits: gad
Projectteamleden: Shen Likun Liang Yanwei Cheng Lingyan
Projectnaam: Blue Bay Residential
Projectklant: Shen Likun


Blue Bay Residential IMG #2
Blue Bay Residential IMG #3
Blue Bay Residential IMG #4
Blue Bay Residential IMG #5
Blue Bay Residential IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp