3G Home: Tijdloze Elegantie en Duurzaamheid in Singapore

Architect Kelvin Bing transformeert erfstuk in modern duurzaam huis

In Singapore, waar ruimte schaars is, heeft architect Kelvin Bing een familie-erfstuk omgetoverd tot een duurzame en tijdloze residentie genaamd 3G Home.

De uitdaging om de bestaande structuur van een huis te behouden en tegelijkertijd een nieuwe architectonische uitstraling en interne ruimteplanning te ontwerpen, is met succes aangegaan in het 3G Home project. Kelvin Bing heeft zich gericht op het creëren van een harmonieuze mix van moderniteit en tijdloze charme, waarbij duurzame en onderhoudsarme materialen zijn gebruikt om een rustige atmosfeer te bevorderen.

De innovatie van het ontwerp ligt in de toevoeging van een derde verdieping op het bestaande tweekamer tussenwoning. Ondanks deze toevoeging blijft het huis goed verlicht en geventileerd, dankzij strategisch geplaatste kleine ramen, een dubbel volume eetruimte en diverse daklichten. De teruggetrokken plaatsing van de extra verdieping zorgt ervoor dat het huis niet overheerst ten opzichte van de omliggende woningen.

De realisatie van het ontwerp omvatte de vervanging van oude dakpannen door een stalen dak met daklichten die 70% van de warmte filteren. Dit zorgt voor natuurlijk licht in het hart van het huis, terwijl een poedergecoat stalen zonnescherm interessante schaduwen werpt en tegelijkertijd bescherming biedt aan de hoofdslaapkamer op de tweede verdieping.

De locatie van het project, met een oppervlakte van 185,70 vierkante meter, bevindt zich in Singapore. Het project is gestart in oktober 2021 en voltooid in december 2022. Het onderliggende onderzoek benadrukte het belang van duurzaamheid door het hergebruik van oude structuren, wat leidt tot een aanzienlijke vermindering van afval en koolstofuitstoot.

Deze aanpak van het 3G Home project ondersteunt een milieuvriendelijkere en verantwoordelijke benadering van stedelijke ontwikkeling. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

De intellectuele eigendomsrechten van het ontwerp behoren toe aan Renaissance Planners en Designers, terwijl de beelden zijn vastgelegd door fotograaf Jiwen in 2023. Het 3G Home project staat als een toonbeeld van hoe erfgoed en innovatie samen kunnen komen in de architectuur, en biedt een blik op de toekomst van residentieel ontwerp in stedelijke omgevingen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Renaissance Planners & Designers
Afbeeldingscredits: Images : Photographer Jiwen, 2023.
Projectteamleden: Renaissance Planners & Designers
Projectnaam: 3G Home
Projectklant: Renaissance Planners and Designers


3G Home IMG #2
3G Home IMG #3
3G Home IMG #4
3G Home IMG #5
3G Home IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp