Chongwen Langyue: Een Nieuw Stedelijk Icoon

Qun Wen's Visie Verandert Stadslandschap met Innovatief Ontwerp

De Chongwen Langyue, een baanbrekend ontwerp van Qun Wen, verrijst als een nieuw stedelijk icoon dat de toekomst van Jingyang belichaamt en een nieuwe levenswijze introduceert.

Gelegen op een strategisch knooppunt langs Zhengyang Avenue, onderscheidt Chongwen Langyue zich van traditionele verkoopkantoren door het creëren van een levendige openbare ruimte die de toekomstige ontwikkeling van Jingyang symboliseert. Qun Wen's ontwerp breekt met conventies en streeft ernaar een herkenbaar baken te worden in de stedelijke omgeving.

De unieke eigenschappen van het ontwerp komen tot uiting in de herinrichting van functies en de afwisseling van verschillende blokken. Deze aanpak zorgt niet alleen voor functionele efficiëntie, maar maakt het gebouw ook zichtbaar en aantrekkelijk, waardoor het een nieuwe maatstaf zet in de wijk.

De realisatie van het ontwerp is gebaseerd op een integratie van architectuur en interieur. De geometrische vormen binnenin het gebouw worden door de glazen gevel een deel van de buitenaanschouwing. Het interieur maakt veelvuldig gebruik van materialen met een metallic textuur, zoals aluminium en spiegelend roestvrijstaal, om een moderne en futuristische sfeer te scheppen. De grote volumes en hun interspersie geven de ruimte een sculpturaal karakter en prikkelen de nieuwsgierigheid en ontdekkingsdrang van bezoekers.

De technische specificaties benadrukken de omvang van het project met een oppervlakte van 2115.81 vierkante meter. Het ontwerpteam, geleid door Qun Wen en bestaande uit Jianning Ma, Shixin Gao, Xiao hai, Yue Zhao, Rui Zhang en Chuanyu Dai, heeft een architectonische vorm gecreëerd die interactie met de bezoekers aangaat. De hoofdingang, vormgegeven als een zeil, symboliseert voorspoed en succes.

De uitdagingen bij het ontwerp waren niet gering, vooral op het gebied van de verlichting, waarbij gebruik werd gemaakt van gekleurde lichten die in combinatie met de metalen elementen van het gebouw een dromerige sfeer creëren. Het project heeft als doel de kwaliteit van het openbare leven te verbeteren door meer ruimte voor publieke activiteiten te bieden, mensen te inspireren tot een beter leven in de toekomst en een positieve bijdrage te leveren aan de gemeenschap.

Chongwen Langyue, gelegen in de stad Xi'an, China, is een opvallend nieuw herkenningspunt geworden. De unieke vormgeving en het contrast tussen de aluminium panelen en glazen bekleding zorgen voor een dynamische en moderne uitstraling die het stadsbeeld verrijkt. Het project is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Constructieontwerp in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitmuntendheid en innovatie tonen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Qun Wen
Afbeeldingscredits: Image #1: Chongwen Langyue exhibition center main image Image #2: Chongwen Langyue exhibition center Image #3: Chongwen Langyue exhibition center lighting effect Image #4: Aerial top view of the building Image #5: Chongwen Langyue exhibition center Interior design
Projectteamleden: Lead Architects: Qun wen Design Team: Qun Wen,Jianning Ma,Shixin Gao,Xiao hai, Yue Zhao, Rui Zhang,Chuanyu Dai
Projectnaam: Chongwen Langyue
Projectklant: aoe


Chongwen Langyue  IMG #2
Chongwen Langyue  IMG #3
Chongwen Langyue  IMG #4
Chongwen Langyue  IMG #5
Chongwen Langyue  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp