Rozna: Een Uniek Omani Restaurant Geïnspireerd op Een Oud Fort

Een Culinaire Ervaring Doordrenkt met Geschiedenis

Oman, Muscat - Juli 2018

In Oman, een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis en traditionele waarden, heeft het restaurant Rozna zijn deuren geopend. Dit unieke fine-dining restaurant biedt niet alleen overheerlijke authentieke Omaanse gerechten, maar creëert ook een ambiance die doordrenkt is van geschiedenis. Het idee achter Rozna ontstond uit de behoefte om een lacune op te vullen in het fine-dining segment van Oman, een land dat gezegend is met culinaire tradities en rijke voedselbronnen.

Rozna is het enige Omaanse restaurant in Oman dat is vormgegeven als een oud fort. Vanaf de buitenkant lijkt het op een fort en van binnen, met een ruime centrale binnenplaats, doet het denken aan een kasteel. De lichte binnenplaats is het belangrijkste eetgedeelte en biedt plaats aan meer dan 100 gasten tegelijk. Daarnaast zijn er 30 privékamers, waaronder 2 VIP-kamers, voor degenen die privacy verkiezen. Deze kamers zijn ingericht in een traditionele setting en bieden ruimte aan zowel grote als kleine groepen.

Om de authenticiteit van het ontwerp te waarborgen, heeft het team van Rozna vele forten in Oman bezocht om de architectuur en bouwspecificaties te bestuderen. De hoge plafonds, stevige muren, smalle trappen en zware houten deuren zijn met honderd procent authenticiteit gerecreëerd. Rondom het restaurant loopt een falaj, een traditioneel irrigatiesysteem. De vloeren hebben een zachte afwerking in de kleur van oude modder, met epoxy als hoofdingrediënt. De relingen, balustrades en het meubilair zijn allemaal speciaal ontworpen voor Rozna.

De voorgevel van Rozna wordt gesierd door een enorme houten deur, omringd door twee houten kanonnen. Onder de grond bevinden zich zes shuwa-pits, waar vlees langzaam wordt gegaard tot in de perfectie. Buiten het hoofdrestaurant staan een stadspoort en modellen van oude Land Rover- en Volkswagen-auto's. In het hele restaurant zijn verschillende antieke voorwerpen te vinden die de geschiedenis tot leven brengen. De banketzaal, verfraaid met sfeerverlichting, biedt plaats aan maximaal 500 gasten en is ideaal voor zakelijke evenementen en bruiloften.

Rozna is niet alleen een plek om te genieten van heerlijk eten, maar ook een plek waar geschiedenis tot leven komt. Het restaurant is een eerbetoon aan de rijke Omaanse cultuur en tradities. Het menu biedt typisch Omaanse delicatessen, zoals Harris (vlees gekookt met gekneusde gekookte tarwe en kruiden) en Omaanse shuwa (langzaam gekookt gemarineerd lamsvlees).

Het ontwerpteam van Rozna, onder leiding van architect Suliman Al Kindi en creatief directeur Shadi Al Hroub, heeft met veel toewijding gewerkt aan het creëren van deze unieke eetervaring. Het project nam enige tijd in beslag, omdat het team op zoek moest naar authentieke materialen en artefacten. Sommige van de antieke voorwerpen zijn zelfs van ver buiten Oman gehaald, zoals Japan, waar eeuwenoude handel Oman's unieke waren heeft achtergelaten.

Rozna is bekroond met de prestigieuze A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur. Deze zilveren prijs erkent het buitengewone vakmanschap en de innovatie die in het ontwerp zijn verwerkt. Rozna is een ware blikvanger, met zijn authentieke uitstraling en unieke ambiance die gasten meeneemt op een culinaire reis door de geschiedenis van Oman.

Fotocredits: Imad Hasan

Videografen: Omar Al Zadjali, Osama Al Ghailani


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Suliman Al Kindi
Afbeeldingscredits: Photographer: Imad Hasan Videographer: Omar Al Zadjali Videographer: Osama Al Ghailani
Projectteamleden: Architect: Suliman Al Kindi Creative Director: Shadi Al Hroub Photographer: Imad Hasan
Projectnaam: Rozna
Projectklant: Suliman Al Kindi


Rozna IMG #2
Rozna IMG #3
Rozna IMG #4
Rozna IMG #5
Rozna IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp