Yantai Experience: Een Architectonisch Meesterwerk dat Verbinding en Interactie Bevordert

Een Unieke Verkoopcentrum en Tentoonstelling Ontworpen door More Design Office

Inleiding:

Het Yantai Experience Sales Centre en Exhibition, ontworpen door More Design Office, is een opmerkelijk architectonisch project dat de normen uitdaagt en een nieuwe standaard zet voor verkoopcentra. Gelegen in de prachtige kuststad Yantai, is dit gebouw een ware blikvanger die de aandacht trekt met zijn unieke vorm, materialiteit en relatie met het landschap. Het doel van dit project was om een ruimte te creëren die meer mensgericht en uitnodigend is, en die de interactie en discussie tussen mensen bevordert. Laten we eens dieper ingaan op de bijzondere kenmerken van dit ontwerp.

Body:

De Yantai Experience is ontworpen als een contrast met de homogeniteit van de nieuwe ontwikkeling in het gebied. Het gebouw bestaat uit een reeks gevlochten drums, omhuld door een glazen rok. De hoogte van de drums varieert afhankelijk van de interne functie, en ze zijn afgewerkt met zilveren aluminium panelen die subtiel de lucht en het omliggende landschap reflecteren. De glazen rok maakt gebruik van frameless panelen van zes meter hoog, waardoor licht en uitzicht naar binnen kunnen stromen. Hoewel het plan een vrije vorm lijkt te hebben, is de gevel gestructureerd met een enkele maat en straal van gebogen glas met glazen vinnen.

Wat de Yantai Experience echt uniek maakt, is de centrale ruimte die is verzonken tot 1,2 meter om de overgang naar de lounge-ruimte te definiëren en de plafondhoogte te vergroten. Deze verlaging creëert een galerij met kolommen, van waaruit elke externe ruimte toegankelijk is en die visuele verbindingen tussen de verschillende functies in de hoofdruimte stimuleert. In het meest open gedeelte van het gebouw heeft More Design Office een trapsgewijze amfitheater gecreëerd. Deze ruimte is bedoeld voor ronde vergaderingen, groepsactiviteiten en kinderen om te spelen. Het houdt de cirkelvorm als een symbool van samenkomen en openheid. Het gebouw nodigt de lokale gemeenschap uit om deel te nemen en samen te komen door middel van de volledig transparante gevel.

De Yantai Experience is niet alleen een verkoopcentrum, maar ook een plek voor sociale interactie en inclusie. Het gebouw is ontworpen om een belangrijke rol te spelen in de buurt, en het biedt belangrijke verzamel- en flexibele ruimtes die momenteel worden gebruikt door de lokale gemeenschap voor verschillende soorten collectieve functies. Het is een architectonisch meesterwerk dat de normen verlegt en een nieuwe standaard zet voor verkoopcentra en tentoonstellingsruimtes.

Conclusie:

De Yantai Experience Sales Centre en Exhibition is een opmerkelijk architectonisch project dat de aandacht trekt met zijn unieke vorm, materialiteit en relatie met het landschap. Het ontwerp van More Design Office daagt de normen uit en creëert een ruimte die meer mensgericht en uitnodigend is. Het gebouw bevordert interactie en discussie tussen mensen en speelt een belangrijke rol in de buurt als een plek voor sociale interactie en inclusie. De Yantai Experience is een ware blikvanger en een voorbeeld van excellentie in architectuur en design.

Afbeeldingscredits: Alle materialen op de site behoren toe aan More Design Office Co.,Ltd

Awards en Onderscheidingen: Dit ontwerp heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen. Het werd bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in expertise en innovatie. De Yantai Experience is een voorbeeld van uitmuntendheid en introduceert positieve gevoelens, verbazing en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: More Design Office
Afbeeldingscredits: All materials on the site belong to More Design Office Co.,Ltd
Projectteamleden: Architect: Justin Bridgland and Architect: Jaycee Chui
Projectnaam: Yantai Experience
Projectklant: More Design Office


Yantai Experience  IMG #2
Yantai Experience  IMG #3
Yantai Experience  IMG #4
Yantai Experience  IMG #5
Yantai Experience  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp