Jiangnan No.1 Courtyard: Een samensmelting van Oosterse tradities en moderne architectuur

Wei Zhang's bekroonde ontwerp belichaamt de elegantie van Tang-stijl en de charme van Suzhou-tuinen

In een tijd waarin de architectuur zich voortdurend ontwikkelt, blijft de Jiangnan No.1 Courtyard van Wei Zhang trouw aan de Oosterse tradities. Het ontwerp, dat de eenvoud en elegantie van de Tang-stijl combineert met de natuurlijke integratie van Suzhou-tuinen, brengt een unieke benadering van residentiële architectuur.

Wei Zhang, van het ontwerpbureau gad, heeft een residentieel ontwerp gecreëerd dat de geschiedenis en het moderne leven verbindt door middel van architectuur. De Jiangnan No.1 Courtyard is geïnspireerd op de Tang-stijl, die bekend staat om zijn eenvoud en elegantie, waarbij geen enkel element puur ter decoratie wordt toegevoegd. De vorm, functie, materiaal, structuur en vakmanschap zijn consistent en voldoen aan de hedendaagse esthetische eisen.

De charme van Suzhou-tuinen is een ander belangrijk aspect van het ontwerp. Deze tuinen leggen de nadruk op de eenheid en integratie van mens en natuur, en verzetten zich tegen elke verzonnen en opzettelijke versiering. De flexibele indeling van de gebouwen, de rijke combinatie van binnenplaatsen en het nabootsen van de natuur voldoen aan de behoeften van het hedendaagse wonen qua indeling en ruimte, evenals het verlangen naar natuur.

Wat de Jiangnan No.1 Courtyard onderscheidt, is de manier waarop het de geschiedenis en het moderne leven verbindt door middel van architectuur. De hellende daken erven de zachte en gracieuze lijnverhoudingen van traditionele huizen, terwijl de uitstekende dakranden een gevoel van vrijgevigheid en lichtheid uitstralen. Zowel eenvoudige moderniteit als tradities worden behouden in dergelijke architectonische details.

De technische specificaties van het ontwerp omvatten de optimalisatie van aluminiumlegering secties voor hoekdakranden, de verdere toepassing van steenverf en het gebruik van kleidakpannen. Deze elementen dragen bij aan de verfijning en het unieke karakter van het ontwerp.

De Jiangnan No.1 Courtyard is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een bewijs van duurzaamheid. De Tang-stijl architectuur, de tuinachtige indeling en het gebruik van steenverf in plaats van natuursteen dragen bij aan de duurzaamheid van zowel de traditionele cultuur als de natuurlijke hulpbronnen.

Deze bijzondere residentie heeft de Bronzen A' Design Award in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur Design in 2022 gewonnen. Deze prestigieuze onderscheiding wordt toegekend aan uitstekende en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: gad
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Li Yao, Main Image, 2019.11.22. Image #2: Photographer Li Yao, Optional Image, 2019.11.22. Image #3: Photographer Li Yao, Optional Image, 2019.11.22. Image #4: Photographer Li Yao, Optional Image, 2019.11.22. Image #5: Photographer Li Yao, Optional Image, 2019.11.22.
Projectteamleden: Project Director: Wei Zhang Project Manager: Wei Li Other Team Members: Yang Zhang Zhengtao Yang Cheng Zhang Jiaojiao Sun Lv Wang Interior: Shanghai Wujian Architecture Design Co., Ltd. Landscape: Integrated Planning and Design Curtain Wall: Zhejiang Zhongnan Curtain Wall Polytron Technologies Inc Photographer: Li Yao
Projectnaam: Jiangnan No.1 Courtyard
Projectklant: gad


Jiangnan No.1 Courtyard IMG #2
Jiangnan No.1 Courtyard IMG #3
Jiangnan No.1 Courtyard IMG #4
Jiangnan No.1 Courtyard IMG #5
Jiangnan No.1 Courtyard IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp