Twenty Five Street Home: Een Oase van Rust in de Stad

Manhattan's High Line Herleeft in Braziliaans Architecturaal Meesterwerk

Geïnspireerd door de iconische High Line van New York, brengt het Twenty Five Street Home project een stukje natuur en technologische innovatie naar het hart van Itapema, Brazilië.

De Braziliaanse architect Daniel de Amorim heeft met zijn team een architectonisch hoogstandje neergezet dat de essentie van Manhattan's High Line naar de stedelijke omgeving van Itapema vertaalt. Het Twenty Five Street Home project, bekroond met een Zilveren A' Design Award, is een toonbeeld van hoe moderne architectuur kan samensmelten met natuurlijke elementen om een serene woon- en werkruimte te creëren. De residentiële en commerciële bouw van het gebouw is een ode aan de integratie van mens en natuur, waarbij het gebruik van onderbenutte ruimtes en materialen centraal staat.

De unieke eigenschappen van het ontwerp omvatten een verbinding van ruimtes die de toegankelijkheid van de High Line weerspiegelen, een hoge mate van akoestische isolatie voor optimale privacy en comfort, en de integratie van groen in zowel interne als externe omgevingen. De thematische inrichting van gemeenschappelijke ruimtes en een dubbele beglazing structuursysteem zorgen voor een onbelemmerd zicht en een sterke verbinding met de buitenwereld.

De realisatie van het Twenty Five Street Home project is een toonbeeld van technologische vooruitgang en duurzaamheid. Met certificeringen zoals Fitwel, GBC en PBE, staat het gebouw garant voor een gezonde levensstijl, efficiënt water- en energiegebruik en energie-efficiëntie die de kosten voor bewoners drukt. Het project, dat zich uitstrekt over een oppervlakte van 12.334,41 vierkante meter en 24 verdiepingen telt, biedt 34 woningen die de zee in huis halen door middel van vloer-tot-plafond ramen.

De interactie met het gebouw is zorgvuldig ontworpen om bewoners een ongecompliceerde en indrukwekkende ruimte te bieden. De balans en harmonie tussen tegenstellingen, zoals ruwe materialen en de zachtheid van de zee en natuur, zorgen voor een levenskwaliteit die boven de standaard uitstijgt. Het ontwerp, dat begon in februari 2022 en voltooid werd in maart 2023, zal naar verwachting in juni 2027 gerealiseerd zijn.

De uitdaging voor Daniel de Amorim en zijn team was om een gebouw te ontwerpen dat niet alleen geïnspireerd is op een toeristische trekpleister met een belangrijke historische context, maar dat ook de geest van de High Line belichaamt. Het resultaat is een project dat natuur uitnodigt en omarmt, en waar technologie en comfort samenkomen om het dagelijks leven te verrijken.

Met de Twenty Five Street Home heeft Line® Arquitetura een nieuw architectonisch landmark gecreëerd dat de harmonie tussen mens en natuur viert. De beelden en video's van Metrik Studio onderstrepen de visuele pracht van dit project, dat nu al wordt gezien als een mijlpaal in hedendaagse architectuur en levensstijl.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Daniel de Amorim
Afbeeldingscredits: Images, Metrik Studio. Video, Metrik Studio.
Projectteamleden: Daniel de Amorim Amanda Maffezzoli Guilherme Molinari Jaqueline Gaida Jéssica Braz Mayron Rodrigo
Projectnaam: Twenty Five Street Home
Projectklant: TRIAD


Twenty Five Street Home IMG #2
Twenty Five Street Home IMG #3
Twenty Five Street Home IMG #4
Twenty Five Street Home IMG #5
Twenty Five Street Home IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp