Firm Hall: Een Succesvolle Commerciële en Gemeenschapsgerichte Ruimte in Chennai

Een Iconisch Community Project dat Unieke Eigenschappen Combineert met Duurzaamheid

Inleiding

Firm Hall is een succesvol prototype dat het verborgen commerciële en gemeenschappelijke potentieel in de Indiase stedelijke context ontsluit. In derdewereldsteden zoals Chennai ontbreken goede gemeenschapscentra. Private ontwikkelaars zijn vooral gericht op commerciële aspecten. Als architecten wisten we dat de sleutel lag in het samenvoegen van deze tegenstrijdige krachten in één succesvol project. Door middel van gevoelig ontwerp en slimme planning is Firm Hall een commercieel succesvol gemeenschapscentrum geworden.

Body

Firm Hall is een iconisch gemeenschapsproject dat is gerealiseerd met een beperkt budget. Door middel van gevoelige adaptieve hergebruik is een bestaande woonvilla, gelegen op een druk kruispunt, omgetoverd tot een state-of-the-art evenementenlocatie. Het project dient niet alleen als inkomstenbron voor de ontwikkelaar, maar ook als gemeenschapscentrum voor de lokale buurt. Het is milieuvriendelijk en kosteneffectief. Er is een innovatief gevelsysteem en landschapskenmerken ontwikkeld om waarde toe te voegen aan het project.

De externe omtrek van de structuur is intact gelaten tijdens het adaptieve hergebruik. De bestaande dragende binnenmuren zijn geanalyseerd en de kleinere ruimtes zijn samengevoegd tot één grote evenementenruimte op elke verdieping. Aparte servicegebieden en een service-ingang zijn toegevoegd om een soepele dienstverlening te garanderen. In het achterste servicegebied is een metalen trap geïntroduceerd voor verticale service-toegang en als secundaire vluchtroute bij brand.

Een sterke visuele taal is gecreëerd door twee verschillende massa's te ontwerpen. Een hoogglanzende witte massa met ingewikkelde jali- of scherm patronen bevindt zich op de eerste verdieping boven een solide bruine massa op de begane grond. CNC-gesneden patronen zijn gemaakt op 3 mm aluminium platen met achtergrondverlichting om de patronen 's nachts te benadrukken. Een reeks opwaartse lichten zorgt ervoor dat de witte massa lijkt te zweven. Het terras is omgebouwd tot een semi-open feestruimte met een licht metalen dak en een aangelegd terras.

Het gebouw is ontworpen zodat elke verdieping kan worden gebruikt als een aparte evenementenruimte voor drie verschillende evenementen, of gecombineerd kan worden gebruikt voor grotere evenementen. De evenementenruimtes openen zich naar de voortuin en de lobbyruimtes zijn ontworpen als informele ontmoetingsplekken. De begane grond is omgebouwd tot een familiezaal, de eerste verdieping heeft teleconferentiefaciliteiten en het terras is omgebouwd tot een semi-open paviljoen met een aangelegd terrastuin.

Firm Hall is gestart in december 2018 en voltooid in april 2019. Het bevindt zich aan een drukke commerciële doorgang in Anna Nagar, een van de premium woonwijken in de stad Chennai.

Conclusie

Firm Hall is een succesvolle combinatie van een commerciële en gemeenschapsgerichte ruimte in Chennai. Het biedt een elegante en functionele omgeving voor evenementen en heeft zich ontwikkeld tot een winstgevende onderneming. Het is een voorbeeld van hoe gevoelig ontwerp en programmering waarde kunnen toevoegen aan de Indiase stedelijke omgeving. Met zijn uitgebreide faciliteiten en hoogwaardige service zorgt Firm Hall ervoor dat gasten volop kunnen genieten van hun ervaring.

Afbeelding credits: Fotograaf Prithvi M Samy

Awards en erkenning: Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap, en die positieve gevoelens, verbazing en verwondering oproepen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Vigneswar Vasulingam Sivanesan
Afbeeldingscredits: Photographer Prithvi M Samy
Projectteamleden: Vigneswar V S Swathi Kunimbedu
Projectnaam: Firm Hall
Projectklant: Vigneswar Vasulingam Sivanesan


Firm Hall IMG #2
Firm Hall IMG #3
Firm Hall IMG #4
Firm Hall IMG #5
Firm Hall IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp