Internationaal Hoofdkantoor voor de Bergen

Een Samensmelting van Architectuur, Kunst en Natuur

Het International Mountain Headquarters, ontworpen door Xiongming Li, is een baanbrekend project dat de grenzen van interieurontwerp verlegt. Het combineert op perfecte wijze architectonische schoonheid, hedendaagse kunst, humanistisch denken, natuurlijke elementen en moderne decoratieve materialen. Dit hoofdkantoor belichaamt de internationale kenmerken en uit een vooruitstrevend concept van milieubescherming en energiebesparing.

Het interieurontwerp van het International Mountain Headquarters weerspiegelt de externe uitstraling en visuele elementen van het gebouw. Het maakt optimaal gebruik van de beperkte ruimte tussen de gebouwen en de omgeving, en creëert meerdere binnen- en buitenruimtes met verschillende sferen. Het ontwerpteam heeft zich gericht op ecologische bescherming, groene energiebesparing en ruimtecomfort, en heeft een vooruitstrevende ontwerpstrategie ontwikkeld om het ultieme doel van duurzame ontwikkeling te bereiken.

Het International Mountain Headquarters is een uniek project dat de natuur op een abstracte manier weergeeft. Onder moderne bouwmaterialen wordt de verbazingwekkende schoonheid van de natuur op een onnavolgbare manier gereproduceerd. De unieke vormgeving van het interieur straalt zowel elegantie als majestueuze kracht uit, en biedt de kijker een visuele sensatie.

Het project beslaat in totaal 24960 vierkante meter en is gelegen in Guiyang. Het ontwerpproces begon in oktober 2018 en werd voltooid in oktober 2019. Het ontwerpteam, onder leiding van Xiongming Li, heeft intensief onderzoek gedaan naar de mechanische eigenschappen van materialen en heeft dit vertaald naar de architectonische elementen van het hoofdkantoor.

Een van de hoogtepunten van het ontwerp is de lezingenzaal. Deze zaal is gelegen in een boog van "bergen omringd door water" en heeft een golvend houten plafond dat als een abstracte weergave van bergen door de ruimte kronkelt. De zorgvuldige combinatie van zachte accessoires en materialen creëert een unieke stijl en artistieke sfeer, en resulteert in een schone, pure, natuurlijke en eenvoudige ruimte zonder details te verliezen.

Het International Mountain Headquarters integreert de bergtoerismecultuur in het interieurontwerp en legt de interactie tussen architectonische taal en natuurlijke elementen bloot. Het onderzoekt de dialoog tussen ruimte en menselijkheid en vormt de basis van het ontwerpconcept van het hoofdkantoor. Met zijn elegante en levendige vormgeving drukt dit ontwerp respect voor de natuur, aandacht voor de mensheid en een visie op de toekomst van nieuwe toeristische bronnen uit.

Het International Mountain Headquarters, ontworpen door Xiongming Li, heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Beeldcredits: Afbeelding 1: Fotograaf Chao Liang, Lezingenzaal, 2019. Afbeelding 2: Fotograaf Chao Liang, Receptie, 2019. Afbeelding 3: Fotograaf Chao Liang, Trappen, 2019. Afbeelding 4: Fotograaf Chao Liang, Lobby, 2019. Afbeelding 5: Fotograaf Chao Liang, Lobby, 2019.

Auteursrecht behoort toe aan Xiongming Li, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xiongming Li
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Chao Liang, Lecture Hall, 2019. Image #2: Photographer Chao Liang, Reception, 2019. Image #3: Photographer Chao Liang, Stairs, 2019. Image #4: Photographer Chao Liang, Lobby, 2019. Image #5: Photographer Chao Liang, Lobby, 2019.
Projectteamleden: Xiongming Li
Projectnaam: Mountain Tourism
Projectklant: Xiongming Li


Mountain Tourism IMG #2
Mountain Tourism IMG #3
Mountain Tourism IMG #4
Mountain Tourism IMG #5
Mountain Tourism IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp