PII Fit: Een Futuristische Gymervaring

Een Surrealistisch Ontwerp van Yongzhi Yang en Fulong Huang

Inleiding:

PII Fit is een unieke sportschool met een futuristisch thema, geïnspireerd door de film "Tron: Legacy" uit 2010. Het ontwerp combineert een zwarte basis met lijnverlichting om een coole en meeslepende omgeving te creëren. Met geavanceerde fitnessapparatuur en een indrukwekkend interieur biedt PII Fit een ongeëvenaarde fitnesservaring voor jonge klanten.

PII Fit is een sportschool met een surrealistisch wetenschapsfictiethema, gebouwd met behulp van lijnverlichting in de basiskleur zwart. Door geavanceerde fitnessapparatuur te combineren met een coole binnenomgeving, creëert de sportschool een meeslepend effect dat jonge klanten aantrekt om hier te sporten, vrienden te maken, stress te verminderen en dagelijkse taken uit te voeren.

Het ontwerp van PII Fit is gerealiseerd met behulp van een lampenband, acrylplaten en een roestvrijstalen constructie. Dit zorgt niet alleen voor een betaalbaar ontwerp, maar ook voor een goede structurele sterkte en onderhoudsgemak in de toekomst. Gezien de locatie boven een opleidingsinstituut, is het hele project ook voorzien van perfecte geluidsisolatie om ervoor te zorgen dat andere verdiepingen geen last hebben van het lawaai tijdens het gebruik van de sportschool.

Met een oppervlakte van 2000 vierkante meter biedt PII Fit voldoende ruimte voor verschillende fitnessgebieden. Het ontwerp is gericht op het creëren van een meeslepende ervaring voor de klanten. In de spinningruimte wordt gebruik gemaakt van speciale projectietechnologie met een naadloze projectie van 180 graden, waardoor een meeslepende ervaring ontstaat. De HOLOFITS-ruimte is voorzien van aanraakschermen op de muren en vloer, waardoor klanten tijdens het sporten gemakkelijk kunnen interageren.

PII Fit bevindt zich op de 4e verdieping van het Huiying-gebouw aan de Jinhu Road in Xiamen, China. Het project werd gelanceerd in oktober 2018 en werd in maart 2019 afgerond. De sportschool werd in mei 2019 in gebruik genomen. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de behoeften en voorkeuren van klanten. Verschillende fitnessruimtes zijn ingericht met thema's die aansluiten bij de doelgroep, zoals een Pilatesruimte met een sterrenhemelplafond en roze verlichting.

Het grootste uitdaging van het project lag in de geluidsisolatie. Aangezien er kantoren en onderwijsinstellingen op de boven- en onderverdiepingen zijn, ontving PII Fit vaak klachten tijdens de bouw. Echter, na de voltooiing van het project en de officiële opening, is er geen geluidsoverlast meer, zelfs niet tijdens examens in de klaslokalen beneden.

PII Fit is een unieke sportschool die jonge klanten aantrekt met zijn futuristische thema en meeslepende fitnesservaring. Met geavanceerde apparatuur en een opvallend interieur biedt PII Fit een unieke plek om te sporten, te ontspannen en sociale contacten te leggen.

Dit ontwerp is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp en de positieve impact die het heeft op de gebruikers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Vanwu(Xiamen) Decoration Design Co., LTD
Afbeeldingscredits: Vanwu(Xiamen) Decoration Design Co., LTD
Projectteamleden: Yongzhi Yang, Fulong Huang
Projectnaam: PII Fit
Projectklant: Vanwu(Xiamen) Decoration Design Co., LTD


PII Fit IMG #2
PII Fit IMG #3
PII Fit IMG #4
PII Fit IMG #5
PII Fit IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp