Sky Garden: Een Oase van Rust in de Stad

Een Innovatief Ontwerp van Chun Nan Liu en Chih Yun Lin

Inleiding

Het ontwerp van Sky Garden is geïnspireerd op de "magische kubus" en biedt een unieke en flexibele woonruimte. Met behulp van cyclische circulatie en deuren met flexibiliteit en mobiliteit kan de ruimte worden omgevormd tot verschillende vormen, vergelijkbaar met een kubus. Deze flexibiliteit creëert meer mogelijkheden voor de structuur en de publiek-private sfeer, waardoor aan verschillende eisen van onze klanten kan worden voldaan. Bovendien is het ontwerp in harmonie met de dimensie en hoogte van de architectuur zelf.

Body

Sky Garden is een reactie op de steeds snellere levensstijl waarin mensen worden meegesleurd en overweldigd worden door allerlei vervelende en triviale zaken. Het doel van dit ontwerp is om bewoners een thuis te bieden waar ze zichzelf kunnen zijn en waar ze kunnen genieten van de natuur. Het stimuleert ook de interactie tussen gezinsleden en hun omgeving. Het ontwerp maakt gebruik van spiegels en glas om het zicht te verbreden en de vloeiendheid van de ruimte te vergroten. Het spel van licht en schaduw is overal te zien, waardoor het een plek is waar je kunt leven en genieten van natuurlijk licht.

Specificaties

De binnenruimte van Sky Garden beslaat 92,06 tsubo.

Uitdagingen

Een van de grootste uitdagingen bij dit ontwerp was om ondanks het drukke stadsleven een rustige levensstijl te behouden, net als het hebben van je eigen sky garden!

Conclusie

Sky Garden biedt een unieke en innovatieve woonruimte waar bewoners kunnen ontsnappen aan de drukte van het stadsleven en kunnen genieten van een oase van rust. Met zijn flexibele indeling en focus op natuurlijk licht en groen, creëert dit ontwerp een harmonieuze omgeving waarin gezinnen kunnen gedijen. Het is dan ook geen verrassing dat Sky Garden de Silver A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design.

Afbeelding: Lee Kuomin Foto Studio

Bron: A' Design Award


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Albert Liu of Tairan Space
Afbeeldingscredits: lee kuomin foto studio
Projectteamleden: Albert Liu Jamie Lin Kevin Kao
Projectnaam: Sky Garden
Projectklant: Albert Liu of Tairan Space


Sky Garden IMG #2
Sky Garden IMG #3
Sky Garden IMG #4
Sky Garden IMG #5
Sky Garden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp