Heytea Huizhou Aeno Mall: Een Tijd- en Ruimtetunnel voor Theeliefhebbers

Een Unieke Heytea-winkel die Traditionele Theecultuur opnieuw interpreteert

Heytea, als een bekend nationaal keten van melkthee, legt in elke winkel de nadruk op een uniek gevoel van design. De exploitant hoopt de traditionele theecultuur opnieuw te interpreteren en met behulp van de nieuwe concepten die worden gepresenteerd door het ontwerp, een nieuw theemerk te creëren, zodat klanten die in de winkel thee proeven kunnen genieten van een ontspannen en comfortabele vrije tijd.

Deze Heytea-winkel heeft de ontmoeting tussen tijd en ruimte als thema genomen, gebruikt verzinkt staal als hoofdmateriaal en bouwt op ingenieuze wijze een droomachtige tijd- en ruimtetunnel. Met behulp van een vaardige ontwerptaal, duidelijke ontwerpgedachten en diepgaande esthetische vaardigheden, verbindt de ontwerper de ideologie van de ruimte met eenvoudige geometrische prototypen, tekent hij vloeiende lijnen met moderne abstracte betekenis en presenteert hij de verstrengeling van tijd en ruimte.

De ontwerper toont het merklogo van Heytea door middel van verzinkt staal in een groot gebied, wat overeenkomt met de eenvoud en elegantie die Heytea uitdraagt. Het verzinkt staal met variabele textuur verrijkt ook het visuele niveau, vermijdt de eentonigheid van een enkele kleur en legt een sterke metalen textuur voor het algehele gebouw.

Het project beslaat in totaal 250 vierkante meter.

De unieke vorm van de voordeur en de visuele effecten van stijfheid en zachtheid sluiten naadloos aan bij de nadruk van het merk op Zen, inspiratie, coolheid en design.

Het project begon in januari 2019 in Huizhou en werd in juni 2019 voltooid in Huizhou.

Gedurende deze case is het ontwerpconcept een fusie van oude en nieuwe elementen, waarbij de architectuurstijl koud en helder, elegant en sfeervol is. Het visuele effect is zowel oud als modern en presenteert niet alleen perfect het thema "ontmoeting van tijd en ruimte", maar tilt de smaak van een modieuze melktheewinkel ook naar het niveau van een kunsttheehuis, waardoor de individuele expressie van de winkel de aandacht trekt.

Om het te rigide visuele effect van materiaalkeuze en ontwerp te neutraliseren, toont de ontwerper een rij rietclusters in het vloer-tot-plafondraam. Tegelijkertijd werd het verzinkt staal boven de rietjes in de vorm van rietjes gesneden, waardoor er een sterke visuele tegenstelling ontstaat tussen het sterke materiaal en de zachte vormgeving.

De moderne stijl van de hele ruimte wordt op dit moment doordrenkt met een vleugje retro schoonheid. De ontwerper richt zich uniek op de klassieke booglijnen die door de modernistische beweging zijn verlaten, vindt een nieuw aanknopingspunt tussen klassiek en modern, ontwikkelt een uniek gevoel en techniek van decoratie, breidt uit naar een verfrissende architectonische vorm en structuur en gebruikt verfijnde en diepgaande architectuurtaal om de historische en culturele waarde van het merk uit te breiden.

Afbeeldingen met dank aan:

Afbeelding #1: Fotograaf Ingallery, Heytea, 2019.

Afbeelding #2: Fotograaf Ingallery, Heytea, 2019.

Afbeelding #3: Fotograaf Ingallery, Heytea, 2019.

Afbeelding #4: Fotograaf Ingallery, Heytea, 2019.

Afbeelding #5: Fotograaf Ingallery, Heytea, 2019.

Auteursrechten behoren toe aan Uno Chan, 2019.

Deze ontwerpwinkel heeft in 2020 de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit, creativiteit en professionele opmerkelijkheid die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en brengen positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Uno Chan
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Ingallery, Heytea, 2019. Image #2: Photographer Ingallery, Heytea, 2019. Image #3: Photographer Ingallery, Heytea, 2019. Image #4: Photographer Ingallery, Heytea, 2019. Image #5: Photographer Ingallery, Heytea, 2019.
Projectteamleden: Uno Chan Fei Xiao
Projectnaam: Heytea
Projectklant: Uno Chan


Heytea IMG #2
Heytea IMG #3
Heytea IMG #4
Heytea IMG #5
Heytea IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp