83 Bands: Een Unieke Barervaring

Een Ontwerp van Rui Yang

Inleiding

De bar 83 Bands, gelegen aan de Donghu Road in Shanghai, is een unieke bestemming voor liefhebbers van cocktails en champagne. Het ontwerp van deze bar is geïnspireerd op de sfeer die ontstaat wanneer Dionysus na een dag werken in de wijngaard terugkeert naar zijn slaapkamer tijdens zonsondergang. Het doel van dit ontwerp is om een landmark te creëren die voldoet aan de behoeften van een elitepubliek en emoties opwekt.

De belangrijkste focus van het ontwerp van 83 Bands ligt op de verlichting. Elke lamp is uitgerust met RGB digitale dimming en kan vijftigduizend kleuren aannemen, waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn om de sfeer in de ruimte aan te passen. Deze veranderingen kunnen worden aangebracht op basis van de specifieke behoeften van de bar, bijvoorbeeld wanneer deze wordt verhuurd voor andere activiteiten.

Het ontwerp van 83 Bands maakt gebruik van materialen zoals cement, roestvrij staal, Changhong glas, terrazzo, spiegels en geluiddempend multiplex. Het project beslaat in totaal 300 vierkante meter en is gelegen in Shanghai.

De uitdaging van dit project lag met name in het creëren van de juiste kleur van het licht. Om het gewenste schemeringseffect te bereiken, werd gebruik gemaakt van RGB digitale kleurafstemming, waarbij de kleurtemperatuur van het licht werd afgestemd op de zonsondergang. Dit zorgt voor een dynamisch effect van ademend licht dat de gewenste sfeer creëert.

De renovatie van 83 Bands begon in oktober 2018 en werd voltooid in februari 2019. Gedurende deze periode werden verschillende stappen genomen, waaronder bedrading, het maken van het model, de productie van roestvrij staal en glas, en de installatie en afstemming van de verlichting.

Het ontwerp van 83 Bands werd bekroond met de Silver A' Design Award in 2020 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische kenmerken en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van 83 Bands wordt geprezen om zijn uitstekende expertise, innovatie en esthetische kwaliteiten.

Met zijn unieke sfeer, uitstekende verlichting en aandacht voor detail, biedt 83 Bands een onvergetelijke barervaring voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijke, elegante en moderne ambiance. Dit ontwerp is het resultaat van het vakmanschap van Rui Yang en zijn team, en is een ware blikvanger in het bruisende nachtleven van Shanghai.

Beeldcredits:

Afbeelding #1: Fotograaf BRABDO, VIP-ruimte, 2019.

Afbeelding #2: Fotograaf BRABDO, Lounge, 2019.

Afbeelding #3: Fotograaf BRABDO, Ingang, 2019.

Afbeelding #4: Fotograaf BRABDO, VIP-ruimte 2, 2019.

Afbeelding #5: Fotograaf BRABDO, Rustgedeelte, 2019.

Intellectueel eigendomsrecht:

Copyright behoort toe aan Rui Yang, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rui Yang
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer BRABDO, VIP Area, 2019. Image #2: Photographer BRABDO, Lounge, 2019. Image #3: Photographer BRABDO, Entrance, 2019. Image #4: Photographer BRABDO, VIP Area 2, 2019. Image #5: Photographer BRABDO, Rest Area, 2019.
Projectteamleden: Rui Yang Yan Zhuang
Projectnaam: 83 Bands
Projectklant: Rui Yang


83 Bands IMG #2
83 Bands IMG #3
83 Bands IMG #4
83 Bands IMG #5
83 Bands IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp