Vibrant: Een Haarsalon Ontworpen als een Geheime Tuin

Een Ontwerp van Jacksam Yang

Inleiding

Binnen de drukte van de straat is er een plek waar je kunt genieten van een tuinritueel en tijdelijk kunt ontsnappen aan de buitenwereld. Vibrant, een haarsalon ontworpen door Jacksam Yang, vangt de essentie van de botanische wereld en creëert een levendige en rustgevende omgeving.

De inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit de drukte van de straat. Vibrant biedt een plek waar gasten kunnen ontsnappen aan het lawaai en de drukte van de stad. Het ontwerp omarmt de botanische wereld en brengt deze tot leven in de salon, waardoor een gevoel van rust en sereniteit ontstaat.

Unieke eigenschappen van Vibrant zijn onder andere de aanwezigheid van een sky garden die gasten verwelkomt bij binnenkomst. Deze tuin strekt zich uit over de hele ruimte en nodigt gasten uit om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke omgeving. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de details, zoals gouden accenten en botanische elementen, die de ruimte een luxueuze uitstraling geven.

Het ontwerp van Vibrant is gerealiseerd met behulp van verschillende materialen, waaronder hout, messing, spiegels en marmer. Daarnaast is er gebruik gemaakt van op maat gemaakt stofdrukwerk en zijn er planten en simulatiebloemen geplaatst om de botanische sfeer te versterken.

Met een oppervlakte van 100 vierkante meter biedt Vibrant voldoende ruimte voor gasten om te ontspannen en te genieten van de unieke sfeer. Het project werd gestart in augustus 2018 en voltooid in september 2018 in Taipei City, Taiwan.

Vibrant is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Deze prestigieuze prijs erkent het uitstekende vakmanschap en de innovatie van het ontwerp. Het ontwerp van Vibrant wordt geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en roept positieve gevoelens van verwondering en bewondering op.

Met Vibrant heeft Jacksam Yang een haarsalon ontworpen die een oase van rust biedt in het hart van de stad. Het ontwerp weerspiegelt de schoonheid van de natuur en biedt gasten een unieke ervaring in een levendige en rustgevende omgeving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jacksam Yang
Afbeeldingscredits: All of Image is from photography studio: Weimax Studio
Projectteamleden: Jacksam Yang Steven Kuo
Projectnaam: Vibrant
Projectklant: Jacksam Yang


Vibrant IMG #2
Vibrant IMG #3
Vibrant IMG #4
Vibrant IMG #5
Vibrant IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp