Eco-Luminance Oasis: Een Nieuwe Visie op Winkelruimte

Verde Light's Showroom: Waar Licht en Natuur Samensmelten

In een industriële omgeving in Singapore onthult Rix Yap een baanbrekende showroom die de grenzen tussen binnen en buiten doet vervagen. Deze ruimte, genaamd Eco-Luminance Oasis, is niet alleen een winkel voor verlichting, maar ook een multifunctioneel centrum dat duurzaamheid en innovatie ademt.

De Eco-Luminance Oasis van Rix Yap is een meesterwerk dat natuurlijke elementen en geavanceerde verlichtingstechnologieën combineert. Het ontwerp, geïnspireerd door de synergie tussen licht en groen, creëert een dynamische omgeving die de conventionele winkelervaring transformeert. De ruimte is ontworpen om meerdere functies te accommoderen, van een ontspanningshub tot een pop-up kunstgalerie, en belichaamt de visie van het merk Verde Light om verlichting te overstijgen en een unieke ruimtelijke identiteit te vestigen.

De showroom is een eerbetoon aan de natuur met een centrale grote potplant en een waterpartij die het geluid van vallende regen nabootst. De gevel verbindt de buiten- en binnenruimte naadloos door middel van grote open raampartijen en strategisch geplaatste bamboeplanten. De ruimtelijke ervaring wordt versterkt door verschillende gebieden waar klanten kunnen ervaren hoe verlichting de perceptie van ruimte kan veranderen.

De Eco-Luminance Oasis is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel en duurzaam. De gebruikte materialen, zoals rode bakstenen, natuurlijk hout en cementpleister, zijn zorgvuldig gekozen voor hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. De integratie van slimme verlichtingscontroles, energie-efficiënte LED-verlichting en geautomatiseerde systemen onderstrepen de toewijding aan milieuvriendelijke praktijken.

De uitdagingen bij het realiseren van dit project waren aanzienlijk, van het voldoen aan de verwachtingen van de klant en het budget tot het aanpassen van de structuur binnen de bouwvoorschriften van Singapore. Het team slaagde erin om oude elementen te hergebruiken en te transformeren tot kenmerkende of verborgen onderdelen van de nieuwe ruimte.

De Eco-Luminance Oasis is een voorbeeld van hoe een weloverwogen ontwerpstrategie kan leiden tot een ruimte die niet alleen de identiteit van een merk versterkt, maar ook een inspirerende en functionele omgeving creëert voor klanten. Het project is een getuigenis van Rix Yap's vermogen om innovatieve en duurzame oplossingen te leveren die de manier waarop we denken over winkelruimtes veranderen.

Deze visionaire showroom heeft de prestigieuze Zilveren A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024 gewonnen, wat de uitzonderlijke kwaliteit en creativiteit van het ontwerp bevestigt. Verde Light's Eco-Luminance Oasis is een lichtend voorbeeld van de toekomst van retail design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rix Yap
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Lim Guan Wen, Image #2: Photographer Lim Guan Wen, Image #3: Photographer Lim Guan Wen, Image #4: Photographer Lim Guan Wen, Image #5: Photographer Lim Guan Wen Video Credit : Ng Lee Foong
Projectteamleden: Rix Yap
Projectnaam: Eco-Luminance Oasis
Projectklant: Verde Light


Eco-Luminance Oasis IMG #2
Eco-Luminance Oasis IMG #3
Eco-Luminance Oasis IMG #4
Eco-Luminance Oasis IMG #5
Eco-Luminance Oasis IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp