Charmante Allure: Een Moderne Boerderij Ontmoet Parijse Chic

Een Harmonieuze Fusie van Stijlen door Benny Weng Chen Wong

In de wereld van residentiële architectuur staat de fusie van designstijlen centraal in het creëren van unieke woonervaringen. Benny Weng Chen Wong's nieuwste project 'Allure' is een toonbeeld van hoe modern boerderijontwerp en Parijse chic samenkomen in een elegant residentieel huis.

Geïnspireerd door de verfijnde en warme uitstraling van de vrouw des huizes, weerspiegelt 'Allure' een stijl die zowel casual als elegant is, met een focus op hoogwaardige materialen en architectuur. Het ontwerpteam heeft zich laten inspireren door de Parijse chic vanwege de nonchalante elegantie en de moderne boerderijstijl voor zijn huiselijke, lichte en luchtige sfeer. Het resultaat is een interieur dat de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt en tegelijkertijd een gevoel van samenhang en openheid biedt.

Het ontwerpteam heeft gekozen voor eikenhout als hoofdmateriaal voor de vloeren, plafondbalken en kasten, wat de ruimte volledig transformeert. Zwartgepaneelde deuren dragen bij aan de Parijse chic stijl. Een bijzonder kenmerk is de wand met gefluteerd houten paneel, die twee verborgen deuren maskeert en zo bijdraagt aan de moderne boerderijstijl met wainscoting op kastdeuren en bedhoofden, en houten balken aan het plafond van de woonkamer.

Met een oppervlakte van 1980 vierkante voet beschikt het appartement over drie slaapkamers en vier badkamers. Het project, gelegen in Kuala Lumpur, Maleisië, startte in december 2022 en werd voltooid in mei 2023. Het ontwerpteam, bestaande uit Benny Wong, Joanne Low, Elaine Tham, Ivy Tioh en Low Yizhi, heeft nauw samengewerkt om de visie van de klant te realiseren.

De opdrachtgever wenste een open ruimte waar de gemeenschappelijke ruimtes met elkaar verbonden zijn, gericht op entertainment. Dit resulteerde in een vloeiende overgang van de woonkamer naar de lounge en het terras, met glazen deuren die naadloos aansluiten op de tuin. Een bar vormt het middelpunt van de lounge, verbonden met de eetkamer en keuken, waardoor een ideale ruimte voor gastvrijheid en interactie ontstaat.

De grootste uitdaging was het vernieuwen van een 30 jaar oud appartement zonder de gevel aan te tasten, terwijl aan alle wensen van de klant werd voldaan. Het ontwerpteam heeft dit succesvol aangepakt door slimme ruimte-indeling en het creëren van verborgen deuren in de gefluteerde wand, waardoor een grotere keuken en meer zonlicht in de eet- en woonkamer mogelijk werden.

'Allure' is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024, een erkenning voor uitmuntend en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. De prijs wordt toegekend aan ontwerpen die blijk geven van sterke technische en creatieve vaardigheden en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Framework Studio(M) Sdn Bhd
Afbeeldingscredits: Image credit : Pixelaw Photography
Projectteamleden: Benny Wong, Joanne Low, Elaine Tham, Ivy Tioh and Low Yizhi
Projectnaam: Allure
Projectklant: FRAMEWORK STUDIO (M) SDN BHD


Allure IMG #2
Allure IMG #3
Allure IMG #4
Allure IMG #5
Allure IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp