Zomerse Middag: Een Japanse Geïnspireerde Woning

Een Unieke Residentie Ontworpen door Yhousedesign

Inleiding

De zomerse middag is een prachtig voorbeeld van een woning die is geïnspireerd op de Japanse stijl. Ontworpen door Yhousedesign, is deze residentie doordrenkt van lichtheid, frisheid en houtnerf. Met een focus op functionaliteit en esthetiek, is deze woning een perfecte mix van modern design en traditionele Japanse elementen.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de wens van de klant om de sfeer van de Japanse dramaserie 'The Full-Time Wife Escapist' in zijn huis te creëren. De belangrijkste elementen van het ontwerp zijn dan ook lichtheid, frisheid en houtnerf. Daarnaast wilde de klant een complete schoenenkast, studeerkamer en speelruimte hebben. Het ontwerpteam heeft daarom de ruimtes tussen de verschillende gebieden gebruikt om perfecte opbergruimte te creëren zonder de oorspronkelijke indeling van de keuken te veranderen. Om een frisse Japanse sfeer te creëren, zijn er lichtdoorlatende materialen gebruikt.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de manier waarop het de voorkeuren van de klant weerspiegelt en de sfeer van de Japanse dramaserie 'The Full-Time Wife Escapist' oproept. Het ontwerpteam heeft gebruik gemaakt van houtnerf en architectonisch beton om een warme en rustieke sfeer te creëren. Het openbare gedeelte van de woning is gehuld in grijstinten met licht houtnerf. Schuifdeuren en schuiframen zorgen ervoor dat elke centimeter van de ruimte efficiënt wordt benut. In het privégedeelte heeft de hoofdslaapkamer een lichtgroene muur naast het bed om het visuele effect te versterken. Samen met houtnerf en planten zorgt dit voor een ontspannen sfeer.

Om dit ontwerp te realiseren, zijn er verschillende technologieën en materialen gebruikt. Denk hierbij aan speciale grijze en groene verf, houtfineer, systeemkasten, architectonisch beton, moru glas en KD houten vloeren. De kleuren en elementen die in dit project zijn gebruikt, passen perfect bij het minimalistische concept. Het ontwerpteam heeft een speciale grijze verf als basis gebruikt voor het openbare gedeelte en de natuurlijke houtnerf van het fineer om een frisse Japanse sfeer te creëren. In het privégedeelte is groen gebruikt als kleuraccent om de omgeving een heldere en elegante uitstraling te geven.

De zomerse middag heeft een totale oppervlakte van 92,5 vierkante meter en bevindt zich in een pas opgeleverd appartement. Het heeft een slaapkamer, een woonkamer, een eetkamer en twee badkamers in een eenheid van ongeveer 39,6 vierkante meter. De begane grond is het openbare gedeelte en de tweede verdieping is het privégedeelte. Na aftrek van de trap is er niet veel ruimte beschikbaar in het openbare gedeelte. Daarom is het openbare gedeelte ontworpen zonder scheidingswanden, zodat de woon- en eetkamer naadloos in elkaar overlopen. De keuken is voorzien van een schuifdeur om vet en rook buiten te houden en de verlichting te behouden.

De zomerse middag is een perfect voorbeeld van een woning die zowel functioneel als esthetisch is. Het ontwerpteam heeft met veel uitdagingen te maken gehad, zoals het effectief benutten van elke centimeter ruimte en het creëren van visuele continuïteit en onderbrekingen. Door gebruik te maken van transparante scheidingswanden en houten schuiframen is er een gevoel van diepte en ruimte gecreëerd. Het ontwerp laat niet alleen licht door, maar zorgt er ook voor dat zonlicht de woonkamer in kan stromen. De ruimte is gevuld met houtnerf en het ontbreken van scheidingswanden zorgt ervoor dat licht en schaduw vrij door de ruimte kunnen bewegen. Het prachtige zonlicht reflecteert op het rustieke houtnerf en de grijze oppervlakken, waardoor ze een matte afwerking krijgen.

De zomerse middag is een ware parel in het portfolio van Yhousedesign. Het ontwerp weerspiegelt de voorkeuren van de klant en de sfeer van de Japanse dramaserie 'The Full-Time Wife Escapist'. Het gebruik van lichtheid, frisheid en houtnerf zorgt voor een unieke en rustgevende sfeer. Dit ontwerp is een ware inspiratiebron voor liefhebbers van minimalistisch design en Japanse esthetiek.

Afbeeldingen met dank aan Yhousedesign.

Belangrijke noot: Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een unieke manier en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het is een ware aanwinst voor de designwereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: FAN-YU SHEN, ZOEY WU
Afbeeldingscredits: yhousedesign
Projectteamleden: Fan-Yu Shen, Zoey Wu
Projectnaam: Summer Afternoon
Projectklant: FAN-YU SHEN, ZOEY WU


Summer Afternoon IMG #2
Summer Afternoon IMG #3
Summer Afternoon IMG #4
Summer Afternoon IMG #5
Summer Afternoon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp