De Flow Kamakura: Een Unieke Samensmelting van Historie en Hedendaags Design

UDS Ltd. creëert een uniek vakantieverblijf dat de rijke geschiedenis van Kamakura combineert met moderne levensstijl

De Flow Kamakura, ontworpen door UDS Ltd., is een uniek vakantieverblijf dat de rijke geschiedenis en natuur van Kamakura combineert met een modern surfleven. Het ontwerp is een perfecte mix van oud en nieuw, waarbij traditionele Japanse texturen en technieken worden gecombineerd met moderne materialen en meubels.

Gelegen in een schilderachtige omgeving met talrijke tempels en heiligdommen, en de overvloedige natuur van de heuvels en stranden, is de Flow Kamakura ontworpen om gasten een kwaliteitsvolle tijd te laten doorbrengen, terwijl ze genieten van de geschiedenis, natuur en rust van de omgeving. Het interieur is een mix van pleisterwerk, kamerplanten, antiek meubilair en moderne meubels, die samen een comfortabele ruimte creëren die wordt gevoed door de rijkdom van de natuur en de geschiedenis van Kamakura.

Als vakantieverhuur-stijl hotel is de Flow Kamakura een veilige en beveiligde optie in de COVID-19 pandemie. Het hotel werkt samen met lokale cafés en restaurants voor leveringen, wat nieuwe zakelijke mogelijkheden biedt voor de lokale gemeenschap. Bovendien is het hotel uitgerust met meer stopcontacten dan de meeste hotels en whiteboards, waardoor het ook geschikt is voor werkgelegenheden met collega's of vrienden.

De Flow Kamakura is een houten gebouw van drie verdiepingen met een totale oppervlakte van 160 ㎡. Omdat er veel tweeverdiepingswoningen in de omgeving zijn, biedt het drie verdiepingen tellende gebouw een uitzicht op de oceaan en de berg Fuji. De locatie ligt op slechts 30 seconden lopen van de oceaan.

De uitdagingen bij het ontwerpen van de Flow Kamakura waren onder andere het zorgen voor hotelkwaliteit geluidsisolatie in een houten gebouw en het creëren van een resortervaring in een woonomgeving. Door zorgvuldige plaatsing van ramen, louvers, beplanting en toplights die licht binnenlaten terwijl ze het zicht blokkeren, is een nieuwe residentiële resortstijl gecreëerd.

De Flow Kamakura is bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: UDS Ltd.
Afbeeldingscredits: #Main: Photographer, Shinsui Ohara, Freelance, 2021 #1: Photographer, Shinsui Ohara, Freelance, 2021 #2: Photographer, Shinsui Ohara, Freelance, 2021 #3: Photographer, Shinsui Ohara, Freelance, 2021 #4: Photographer, Shinsui Ohara, Freelance, 2021
Projectteamleden: Architect: UDS Ltd., Keiichi Ito, Ayako Sasaki Interior Designer: UDS Ltd., Keiichi Ito, Ayako Sasaki Operation: Asnova Design Ltd., Yoshihiro Yano Art Works: púnñari Art, Mayuko Horiuchi, Makiko Horiuchi
Projectnaam: The Flow Kamakura
Projectklant: UDS Ltd.


The Flow Kamakura IMG #2
The Flow Kamakura IMG #3
The Flow Kamakura IMG #4
The Flow Kamakura IMG #5
The Flow Kamakura IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp