Bathing Light: Een Uniek Waterfront Appartement in Taoyuan City, Taiwan

Een Ontwerp van Wen-Ching Wu

Door de volumedesign en de indeling van de ruimtes vervagen de grenzen tussen de interne en externe ruimtes, waardoor ze samensmelten tot het alledaagse landschap. Dit stelt de bewoners in staat om hier te wonen en tegelijkertijd te genieten van de prachtige herinneringen uit het verleden en hun verhalen in de toekomst voort te zetten.

Het project Bathing Light is een uniek appartement aan het water, dat niet alleen in harmonie is met de rivieroever, maar ook een visuele zachtheid biedt die doet denken aan ontspannen uren aan een meer met glinsterend water als een droom en illusie. Hier kan men de zoetheid van het dagelijks leven proeven. Een huis is immers een symbool van de persoonlijkheid van de eigenaar en essentieel voor het menselijk bestaan.

Als een residentieel project van platina-kwaliteit moeten de gebruikte materialen voldoen aan de specificaties voor groene renovatie, zodat de bewoners in een gezonde, natuurlijke en duurzame omgeving kunnen leven. Alle ruimtes zijn geïntegreerd in het ontwerp en bevatten eenvoudige ontwerpelementen, waardoor het licht en de schaduwen van het water de gebruikers kunnen vergezellen in het dagelijks leven.

Het appartement heeft een oppervlakte van 267,7 vierkante meter en is gelegen in Taoyuan City, Taiwan. Het project werd voltooid in september 2019. Het ontwerpteam bestond uit regisseur Wen-Ching Wu en ontwerper Shi-Jie Zhang.

De uitdaging bij het ontwerp lag in de niet-traditionele indeling van het huis, waarbij alle slaapkamercirculaties zich bevinden in de openbare ruimte. Het was een grote uitdaging om dit onderdeel te laten uitmaken van de ontwerpelementen en het zicht te verlengen door middel van landschappen.

De moderne sfeer van de ruimte wordt versterkt door het gebruik van licht hout en marmeren materialen, waardoor een wederzijdse conversatie tussen de verschillende materialen en een emotionele communicatie tussen gezinsleden ontstaat. Dit creëert een hechte gezinssfeer in het huis.

Het ontwerp van Bathing Light is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en positieve gevoelens oproepen.

Met Bathing Light heeft Wen-Ching Wu een uniek en inspirerend waterfront appartement gecreëerd dat de grenzen tussen binnen en buiten vervaagt en de bewoners een buitengewone leefomgeving biedt. Het ontwerp weerspiegelt de inzet voor een betere levenskwaliteit en creëert een harmonieuze en verfijnde leefruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wen-Ching Wu
Afbeeldingscredits: Wen-Ching Wu
Projectteamleden: Director: Wen-Ching, Wu Designer: Shi-Jie,Zhang
Projectnaam: Bathing Light
Projectklant: Wen-Ching Wu


Bathing Light IMG #2
Bathing Light IMG #3
Bathing Light IMG #4
Bathing Light IMG #5
Bathing Light IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp