Magnificence: Een Prachtige Residentie Ontworpen door Ghih Hsiang Cheng

Een Unieke Woning die Luxe en Functionaliteit Combineert

Inleiding

Magnificence is een adembenemende residentie ontworpen door Ghih Hsiang Cheng. Deze woning is ontstaan uit de wensen van de eigenaar, die verlangde naar een ruime kleedkamer, een marmeren interieur met een gevoel van prachtige ruimte en een entreescherm dat in overeenstemming is met de geomantische voorspellingen. Het ontwerp van de woning is gebaseerd op deze eisen en integreert tevens de observaties van de ontwerper over de leefgewoonten en persoonlijkheidskenmerken van de bewoners, waardoor deze woning een echt thuis is geworden voor het echtpaar.

Unieke Eigenschappen

Deze woning wordt bewoond door een echtpaar, een huishoudster en een kat. Het oorspronkelijke ontwerp met vier slaapkamers is aangepast naar drie slaapkamers, waarbij de ruimte van de hoofdslaapkamer is vergroot om de functionaliteit van het huis completer te maken.

Realisatietechnologie

De entree van de woning is omgetoverd tot een uitnodigende woonkamer, waarbij meer gebruik is gemaakt van steen om het gevoel van prachtige ruimte te benadrukken. Aan de andere kant zijn de eetkamer en de woonkamer met elkaar verbonden, maar ze bieden verschillende sferen, met een rustigere houtnerf. In het privégedeelte verbindt de gang de drie slaapkamers, waarbij meer gebruik is gemaakt van behang om een zachte sfeer te creëren. In de hoofdslaapkamer zijn de functies op een L-vormige manier geplaatst, van het slaapgedeelte naar de kaptafel en de kleedkamer. In de kleedkamer is er meer gebruik gemaakt van reflecterende materialen en slimme verlichting om een gevoel van boetiek-kwaliteit te creëren.

Specificaties

Deze woning heeft een oppervlakte van 234 vierkante meter.

Interactie

De prachtige sfeer van de openbare ruimte zorgt voor comfort en ontspanning, zelfs bij langdurig verblijf. De kleedkamer straalt een boetiek-kwaliteit uit in een prachtige omgeving. Het hoogtepunt van de ruimte is het grijze spiegeleffect aan het plafond, dat reflecteert met de grijze glazen tafel op het middeneiland eronder en een interessant gevoel van meerdere beelden geeft.

Locatie en Tijdsbestek

Het project is gestart in juni 2021 en afgerond in december 2021.

Onderzoek

De vloer met steenmotief is gelegd volgens de kruisnagelmethode. Hoewel dit moeilijk uit te lijnen is en meer materiaal vereist, zorgt het voor een levendigere vloer. De houten vloer in de slaapkamers is gelegd volgens de visgraatmethode, waardoor de ruimtes verschillen in regels van verandering en het ontwerp details en interessantheid vergroot. In de ruimte zijn titanium gecoate strips gebruikt om de luxe stijl te tonen, zelfs in de openbare ruimte zijn ze gebruikt in de plint.

Uitdagingen

De grootste uitdaging in het ontwerp was het creëren van een entreescherm dat niet abrupt overkwam. Om de abrupte entree te verzachten, heeft de ontwerper twee stenen gebruikt om een schermstructuur te vormen, gecombineerd met het ronde plafond, om de druk van het scherm te verminderen en de visuele scène comfortabel en logisch te maken. Het plafond wordt zo het middelpunt en strekt zich uit in de verschillende ruimtes, waardoor de rijkdom wordt vergroot.

Notities van de Ontwerper

Deze woning wordt bewoond door een echtpaar, een huishoudster en een kat. In de ruimte zijn verschillende steenmotieven, donkere houtnerf, beige behang en titanium gecoate strips te zien. Door het gebruik van verschillende materialen krijgt elke ruimte een andere sfeer. Er is comfort in de sfeer van het woongedeelte, waardoor mensen zich ontspannen voelen. In overeenstemming met de entree van de woning is de ruimte in een langwerpige richting verwerkt, met een bewegingslijn die de openbare en privéruimtes en functionele ruimtes met elkaar verbindt.

Prijzen en Erkenning

Magnificence heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd vanwege het gebruik van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Cheng Ghih Hsiang
Afbeeldingscredits: Cheng Ghih Hsiang
Projectteamleden: Cheng Ghih Hsiang
Projectnaam: Magnificence
Projectklant: Cheng Ghih Hsiang


Magnificence IMG #2
Magnificence IMG #3
Magnificence IMG #4
Magnificence IMG #5
Magnificence IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp