Blank Space: Een Oase van Rust in Hedendaags Wonen

Hua Cheng's Ontwerp Creëert Ruimte voor Eenvoud en Levenskwaliteit

Het concept van 'Blank Space' door ontwerper Hua Cheng transformeert residentiële ruimtes tot een toevluchtsoord van rust en eenvoud, waar het dagelijkse leven wordt verlicht en de belangrijke dingen meer opvallen.

De woonfilosofie van Hua Cheng is geworteld in het idee dat minder meer is. Door de indeling van de leefruimte aan te passen, ontstaat er een ruimtelijk en eenvoudig interieur dat niet leeg aanvoelt, maar juist mogelijkheden biedt voor flexibel gebruik. De trend van ingewikkelde ontwerpen maakt plaats voor de toekomst van eenvoud, zoals de beroemde Chinese dichter Su Shi ooit zei: "Laat ruimte voor het volmaakte."

Wat 'Blank Space' uniek maakt, is de circulaire stroom en ontwerp van de leefruimte. Dit zorgt voor openheid en gemakkelijke beweging door het huis. De bewoners kunnen genieten van frisse lucht en daglicht, terwijl de open indeling de verbinding tussen gezinsleden versterkt. Kinderen kunnen vrij spelen en ontdekken, terwijl ouders toezicht houden, wat de interactie binnen het gezin bevordert.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door een circulaire opzet die de keuken en woonkamer met elkaar verbindt, waardoor beperkingen en scheidingen verdwijnen. De ruimte is functioneel ontworpen met een opslagruimte, keuken, balkon, en een open woon- en eetkamer die naadloos in elkaar overlopen, wat efficiëntie in het dagelijkse leven bevordert.

Technische specificaties benadrukken de doelgerichtheid van de ruimte als residentiële plek, met een bouwhoogte van 51 meter en gebruik van materialen zoals laminaatvloeren, gietijzer, hout, systeemmeubilair, keramische tegels, speciale verf en terrazzo. Dit alles draagt bij aan de unieke sfeer van de woning.

De grootste uitdaging in het ontwerp was de herinrichting van de keuken, die oorspronkelijk afgesloten en niet functioneel was. Nu is het een open ruimte die integreert met de woonkamer, waardoor de eigenaar kan koken en tegelijkertijd zicht heeft op de kinderen. De ruimte is multifunctioneel en kan worden gebruikt voor spel, ontspanning, lezen, schilderen, theedrinken en entertainment, en creëert een gevoel van buiten zijn terwijl men binnen is.

De erkenning van 'Blank Space' als winnaar van de prestigieuze A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024 bevestigt de innovatie en functionaliteit van het ontwerp. De Iron A' Design Award bekroont goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die professionele en industriële eisen vervullen, en draagt bij aan een betere wereld.

Fotograaf Hsiao Hsiung Liang Yen heeft met zijn beelden uit 2020 de essentie van 'Blank Space' vastgelegd, waardoor het ontwerp niet alleen een woonconcept is, maar ook een visuele ervaring die inspireert en uitnodigt tot een leven in eenvoud en harmonie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Cheng Hua
Afbeeldingscredits: Image : Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen,2020.
Projectteamleden: Cheng Hua
Projectnaam: Blank Space
Projectklant: Her Guang Interior Design Co.,Ltd.


Blank Space IMG #2
Blank Space IMG #3
Blank Space IMG #4
Blank Space IMG #5
Blank Space IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp