Dongyu Logistiek: Een Nieuwe Trend in de Traditionele Logistieke Industrie

Simon Cheng creëert een vrije, efficiënte en coole kantoorruimte geïnspireerd door de logistieke industrie

In het Dongyu Logistiek Park in Yiwu, Zhejiang, China, heeft ontwerper Simon Cheng een kantoorlobby ontworpen die de kenmerken van de logistieke industrie weerspiegelt. Het ontwerp is geïnspireerd door de meest voorkomende barcode en container in de logistieke industrie en streeft naar het creëren van een vrije, open, efficiënte en coole kantoorruimte. Het project is een nieuwe trend in de traditionele logistieke industrie.

Deze gemengde kantoorgebouwlobby is omringd door pickstations en logistieke magazijnen. Het ontwerp breekt met de stereotypen van de traditionele logistieke industrie door elementen van de industrie in het ontwerp te integreren. Het legt de kenmerken van logistiek en de relatie van koppeling en transport vast om een vrije en energieke kantoorruimte te creëren.

Er zijn twee gebruikersstaten in deze ruimte. De ene is een drukke scène met een schone achtergrond, de andere is mensen die vrij en gemakkelijk praten in een open ruimte met zonlicht dat de kamer binnenstroomt. De gevelscheiding projecteert een strip op de gangvloer. Het gebruik van alumina plaatmateriaal maakt de algehele visuele zin van de kolommen lichter, waardoor de ruimte koel en high-tech wordt.

De verbinding, overlap en botsing tussen marmer, aluminium metaal en andere materialen combineren de subtiele details, waardoor de ruimte meer botsend en gelaagd wordt. Bovendien wordt het sterke kleurcontrast van blauw en rood gebruikt om de toiletten voor mannen en vrouwen te differentiëren. Daarom injecteert de sterke visuele impact een gevoel van kunst in de grijze ruimte.

Het project is gelegen in Yiwu, Zhejiang provincie, China, begon in april 2019 en eindigde in mei 2022. Het projectgebied is 475 vierkante meter. In het oorspronkelijke ontwerp waren de vier kolommen in de lobby geïsoleerd en vernietigden de verbindingsbalken het zicht en het algehele gevoel van de ruimte. De ontwerper heeft de structuur aangepast door de vier kolommen te veranderen in de verbinding van het hele gebouw, terwijl verschillende circulaties van mensen lopen en wachten worden gecreëerd.

Dit ontwerp werd bekroond met Brons in de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. De prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Simon Cheng's ontwerp voor de Dongyu Logistiek kantoorlobby is een inspirerend voorbeeld van hoe ontwerp de traditionele industrie kan versterken. Door de meest vertrouwde elementen van de logistieke industrie te gebruiken, heeft hij een ruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Het is een bewijs van de kracht van ontwerp om een industrie te transformeren en een nieuwe trend te zetten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Simon Cheng
Afbeeldingscredits: Photographer Yan Ming, bmStudio
Projectteamleden: Simon Cheng
Projectnaam: Dongyu Logistics
Projectklant: Simon Cheng


Dongyu Logistics  IMG #2
Dongyu Logistics  IMG #3
Dongyu Logistics  IMG #4
Dongyu Logistics  IMG #5
Dongyu Logistics  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp