Whispers of Cats: Een Speels en Comfortabel Paradijs voor Mens en Kat

Een Ontwerp van Hsiang Chen Fan

Inleiding:

Als huisdieren steeds belangrijker worden in moderne huishoudens, is er een groeiende behoefte aan interieurruimtes die gedeeld kunnen worden door zowel mensen als dieren. Het ontwerpteam van Hsiang Chen Fan heeft deze behoefte erkend en heeft een uniek project gerealiseerd genaamd "Whispers of Cats". Dit project is een gemeenschappelijke leefruimte voor een jong stel en hun katten, waarbij de nadruk ligt op een vrije en comfortabele leefomgeving om de band tussen mens en dier te versterken.

De inspiratie voor dit ontwerp is voortgekomen uit het observeren van het gedrag van huisdieren, de dagelijkse routines en interacties tussen het stel en hun katten. Het ontwerpteam heeft deze observaties vertaald naar een ruimte die voldoet aan de leefbehoeften van zowel de katten als de bewoners, met een harmonieus samenspel van materialen en kleuren die zorgen voor een verfrissende esthetiek.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere projecten is de nadruk op de emotionele interactie tussen mens en dier, in plaats van puur functionele aspecten. Het ontwerpteam heeft zich gericht op de dagelijkse leefbehoeften en de emotionele band tussen de bewoners en hun katten. Hierbij is rekening gehouden met de kleuren van de katten, waarbij warme grijstinten zijn gebruikt om de witte vacht van de katten te complementeren. Daarnaast zijn er verschillende ontwerpelementen toegepast om de vloeroppervlakte optimaal te benutten.

Voor de realisatie van dit ontwerp zijn verschillende materialen gebruikt, zoals houtfineer, metaalwerk, laminaatplaten, glas en verf. Er is rekening gehouden met de kleuren van de katten bij het selecteren van materialen, wat heeft geleid tot een elegante donkergrijze basis gecombineerd met warme eikenhouten texturen. In de openbare ruimtes is gebruik gemaakt van donkergrijze laminaatplaten met een steenpatroon en verborgen kattenluikjes. De wand achter de bank is bekleed met afgewerkt betonlaminaat met een rustiek patroon, wat zorgt voor een vleugje cultuur in de ruimte.

Met een oppervlakte van 57 vierkante meter is er speciale aandacht besteed aan opslag- en speelruimte voor de katten. Zo is er een opbergkast van hout gecreëerd in het overgangsgebied, die tevens dienst doet als springplank en verstopplek voor de katten. Daarnaast is er gebruik gemaakt van de zijwand van de bank om een verbinding te maken tussen het kattenhuis, de springplank en de kattenpaden, zodat de katten vrij kunnen rondlopen.

Het ontwerp van "Whispers of Cats" is niet alleen gericht op het creëren van een speels paradijs voor de katten, maar ook op het bieden van een comfortabele leefomgeving voor de bewoners. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar kattengedrag en ergonomie om ervoor te zorgen dat alle kattenfaciliteiten tot op de centimeter nauwkeurig zijn ontworpen, met het welzijn van de katten als prioriteit.

Dit project is in 2019 voltooid in de wijk Hsizhi, New Taipei City, Taiwan. Het is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met "Whispers of Cats" heeft Hsiang Chen Fan een unieke leefruimte gecreëerd waar mens en kat harmonieus kunnen samenleven. Dit ontwerp is een inspiratiebron voor toekomstige projecten die de relatie tussen mens en dier centraal stellen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsiang Chen Fan
Afbeeldingscredits: Wide Design
Projectteamleden: Wide Design
Projectnaam: Whispers of Cats
Projectklant: Hsiang Chen Fan


Whispers of Cats IMG #2
Whispers of Cats IMG #3
Whispers of Cats IMG #4
Whispers of Cats IMG #5
Whispers of Cats IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp