Residentieel Appartement No Boundary: Een Unieke Benadering van Ruimtelijke Indeling

Een Ontwerp van Hsin-Yuan Lee

Inleiding

Dit artikel presenteert het unieke residentiële appartementontwerp genaamd "No Boundary", gemaakt door de getalenteerde ontwerper Hsin-Yuan Lee. Het ontwerp is geïnspireerd op de combinatie van moderne elementen met warme houten texturen, wat resulteert in een ruimte die zowel eigentijds als natuurlijk aanvoelt.

Ontwerper Hsin-Yuan Lee heeft ervoor gekozen om zwart en wit te gebruiken om een moderne sfeer te creëren in het appartement. Dit wordt aangevuld met warme houten texturen om de kleur van de privéruimte aan te passen en een gevoel van natuurlijkheid te introduceren. Het samenspel van deze elementen zorgt voor een harmonieuze en uitnodigende sfeer.

Wat dit residentiële appartementontwerp echt uniek maakt, is de nadruk op een veelzijdige indeling van de ruimte. De ruimtelijke arrangementen zijn verdeeld met behulp van assen, waardoor de grenzen tussen de verschillende ruimtes worden doorbroken. Het open ontwerp van de publieke ruimte aan de voorkant van het appartement zorgt voor een naadloze integratie van functies en creëert een gevoel van ruimtelijkheid zonder grenzen.

De openbare ruimte bestaat uit de woonkamer, eetkamer en keuken, die elk hun eigen moderne contouren hebben. Lichtroosters worden gebruikt om de tijdelijke en binnenruimtes van elkaar te scheiden. De combinatie van witte opbergkasten en spiegels zorgt voor een consistente kleurenschema en verlengt de visuele continuïteit van de woonkamer naar de eetkamer.

Het appartement heeft een oppervlakte van 100 vierkante meter en is gelegen in Taichung City, Taiwan. Het project werd voltooid op 23 februari 2019.

De uitdaging bij het ontwerpen van dit appartement was het optimaliseren van de ruimte zonder gangen. De privéruimte aan de achterkant van het appartement is horizontaal ingedeeld, waardoor de doorgangsindeling wordt geëlimineerd. De hoofdslaapkamer is voorzien van een bekleding met een chocoladebruine hoofdeinde en een houten afwerking die zorgt voor textuurvariatie en een gevoel van elegantie en waardigheid. De secundaire slaapkamer heeft een lichtere houten afwerking die een gevoel van ontspanning en comfort introduceert.

Het ontwerp van dit residentiële appartement is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Het residentiële appartementontwerp "No Boundary" van Hsin-Yuan Lee is een uitstekend voorbeeld van een doordacht en uniek ontwerp dat de grenzen van ruimtelijke indeling doorbreekt. Met zijn moderne esthetiek en warme houten texturen creëert dit ontwerp een harmonieuze en uitnodigende leefruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsin-Yuan Lee
Afbeeldingscredits: Hsin-Yuan Lee
Projectteamleden: Director: Hsin Yuan Lee
Projectnaam: No Boundary
Projectklant: Hsin-Yuan Lee


No Boundary IMG #2
No Boundary IMG #3
No Boundary IMG #4
No Boundary IMG #5
No Boundary IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp