Renai Art Lab: Een Revolutie in Klaslokaalontwerp

Ontwerpduo Nagatomo en Jan Herdefiniëren Educatieve Ruimtes

In het hart van Taipei transformeren Daisuke Nagatomo en Minnie Jan een conventioneel klaslokaal tot een broedplaats voor creativiteit en innovatie.

De Renai Art Lab, een project dat in april 2023 van start ging en in september van datzelfde jaar voltooid werd, is een toonbeeld van hoe esthetische educatie en functioneel ontwerp hand in hand kunnen gaan. Het totale oppervlak van 75 vierkante meter is omgetoverd tot een dynamische ruimte die de creatieve denkvermogens van studenten stimuleert.

De ruimte is opgedeeld in een podiumgedeelte en een docentenzone, waardoor studenten niet langer slechts passieve deelnemers zijn, maar ook het middelpunt van de aandacht kunnen vormen. Achter het podium bevindt zich een multifunctionele ruimte, uitgelicht door een levendige gele kleur, die zowel als opslag dient als een plek voor kinderen om te ontdekken en te lezen. De docentenzone is geschilderd in een stimulerend baksteenrood, wat de leergierigheid en creativiteit van de studenten bevordert.

Het ontwerp maakt gebruik van houtbewerking en schilderwerk ter plaatse, wat bijdraagt aan de unieke eigenschappen van de ruimte. De grote interactieve monitor stelt docenten in staat om vrij te tekenen, te presenteren en bewegende grafieken te tonen, terwijl studenten hun interesse in kunst kunnen verkennen, boeken kunnen lezen of kunnen ontspannen in de nis.

De uitdagingen bij het ontwerp van Renai Art Lab lagen in het integreren van esthetische educatie in de klaslokaalplanning. De keuze voor kleuren, materialen, texturen en geometrieën in de ruimte was cruciaal om deze visie te realiseren. Het ontwerpconcept draait om het idee van vloeiende lijnen en organische vormen die beweging en energie oproepen, en biedt comfort en flexibiliteit voor studenten om in verschillende posities en hoeken te werken.

De erkenning voor dit innovatieve ontwerp kwam met het winnen van de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die blijk geven van ervaring en vindingrijkheid, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Renai Art Lab hebben Nagatomo en Jan een nieuwe standaard gezet voor educatieve ruimtes, waarbij de grenzen tussen kunst, wetenschap, ontwerp en technologie vervagen en een inspirerende leeromgeving wordt gecreëerd die zowel de geest als de creativiteit voedt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan
Afbeeldingscredits: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan
Projectteamleden: Jenny Yeh
Projectnaam: Renai Art Lab
Projectklant: MisoSoupDesign


Renai Art Lab IMG #2
Renai Art Lab IMG #3
Renai Art Lab IMG #4
Renai Art Lab IMG #5
Renai Art Lab IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp