De Forest of Life: Een Groene Oase van Slimme Energie

Een Ontwerp van Serendipper

Inleiding

Het oplossen van de energieproblemen van onze beschaving en het realiseren van veilig, stabiel, schoon en duurzaam energiegebruik is van cruciaal belang voor de toekomst van de mensheid. Dit is de inspiratie achter het ontwerp van The Forest of Life, een tentoonstellingshal voor een slim energiebedrijf. Het doel van dit ontwerp is om bezoekers bewust te maken van het belang van een groene omgeving en energie duurzaamheid.

De Forest of Life is een project van ongeveer 406 vierkante meter, gelegen in Nanjing, China. Het is in juni 2020 voltooid door het ontwerpteam van Serendipper, bestaande uit Lei Dong, Tian Lu Cai, Chang Jiang Shang en Jian Xin Liu.

De Forest of Life combineert hoogwaardige technologie met de pracht van een oerwoud en presenteert dit op een artistieke manier om een meeslepende ervaring te creëren. Bezoekers worden meegenomen op een pad door het park, waar ze kunnen genieten van de verhalen van het bedrijf en technologische displays, terwijl ze tegelijkertijd de natuurlijke schoonheid van de vier seizoenen ervaren.

Een van de uitdagingen van het ontwerp was het creëren van een verbinding tussen de stad en het oerwoud. Het ontwerpteam bedacht het concept van een Energy Forest, waarbij de stad en het oerwoud elkaar kunnen versterken en bloeien wanneer schone energie maximaal wordt benut. Dit concept vormde de basis voor het ontwerp van The Forest of Life.

Om de sfeer van het oerwoud te creëren, zijn watergerimpelde roestvrijstalen panelen aan het plafond geplaatst, gecombineerd met golvende vormen om bezoekers te begeleiden. Het interieur is versierd met mos, kunstplanten, herten en ijsberen om de natuurlijke uitstraling te benadrukken. Het bospatroon is gespoten op acrylplaten, die op elkaar gestapeld zijn en in combinatie met de verlichting de indruk wekken dat je je echt in een bos bevindt.

Het ontwerpteam heeft verschillende elementen gebruikt om een futuristische en meeslepende sfeer te creëren. Hoogwaardige verlichting, audiovisuele displays en interactieve tentoonstellingen dragen bij aan deze sfeer. Tegelijkertijd zorgen natuurlijke materialen zoals hout, steen en water voor een verbinding met de natuurlijke omgeving. Het parkachtige ontwerp zorgt voor een meeslepende ervaring, waarbij bezoekers de verhalen van het bedrijf en de technologie kunnen ontdekken door een pad te volgen door het park.

The Forest of Life is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail en Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs erkent het ontwerp als een toonbeeld van uitmuntendheid, innovatie en technische vaardigheid. Het ontwerp wekt bewondering en verwondering op en creëert positieve emoties bij de bezoekers.

The Forest of Life is niet alleen een tentoonstellingshal, maar ook een symbool van de inzet van het slimme energiebedrijf voor een groene en duurzame toekomst. Het ontwerp laat zien hoe technologie en natuur hand in hand kunnen gaan en inspireert bezoekers om bewuste keuzes te maken op het gebied van energiegebruik en milieubehoud.

Afbeelding credits: Serendipper, 2022


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lei Dong
Afbeeldingscredits: Serendipper, 2022
Projectteamleden: Designer: Lei Dong Designer: Tian Lu Cai Designer: Chang Jiang Shang Designer: Jian Xin Liu
Projectnaam: The Forest of Life
Projectklant: Lei Dong


The Forest of Life IMG #2
The Forest of Life IMG #3
The Forest of Life IMG #4
The Forest of Life IMG #5
The Forest of Life IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp