Chang'an Still: Een Illustratieserie die de Oneindige Charme van Xi'an Vastlegt

Een Oogverblindende Mix van Oud en Nieuw

Ancient China's Xi'an, ook wel bekend als Chang'an, is een stad vol geschiedenis en levendigheid. In de illustratieserie Chang'an Still herbeleven ontwerpers de scènes en verhalen die zich afspeelden in dit magische land in het verleden. Kijk naar de verre Big Wild Goose Pagoda, voel de stad die nooit slaapt 's nachts, bewonder het prachtige Daming Palace en zie de oude stadsmuur met een verhaal. Er zijn zoveel bezienswaardigheden waar mensen niet op kunnen wachten om te zien. De illustratieserie straalt de oneindige charme van Xi'an uit.

In deze creatie wordt de combinatie van oud en modern gebruikt om de tijd van duizend jaar op één lijn te brengen en deze verhalen met elkaar te verbinden, zodat ze het verhaal van Xi'an kunnen vertellen, de glorie en pracht van Chang'an. De inspiratie voor de illustraties komt van het schilderij "Rivers and Mountains over a Thousand Miles" van Wang Ximeng uit de Noordelijke Song-dynastie. Het schilderij bestaat uit verschillende scènes en in de illustratieserie worden 24 kleine afbeeldingen samengevoegd tot een geheel.

De hele afbeelding weerspiegelt de lange geschiedenis van Xi'an en de harmonie tussen mens en natuur. Overdag is Xi'an al duizenden jaren een welvarende oude hoofdstad. 's Nachts is de oude stad betoverend met knipperende neonlichten. Xi'an is nog aantrekkelijker in het licht. De illustratieserie brengt de schoonheid van de vier seizoenen in Xi'an tot leven. Van de warme lente in Xi'an, de hete zomer, de koele herfst tot de met sneeuw bedekte winter. De veranderingen in de vier seizoenen zijn kleurrijk, maar wat altijd hetzelfde blijft, zijn de historische overblijfselen van de oude hoofdstad Xi'an.

De Chang'an Still Illustratieserie is een eerbetoon aan de eeuwenoude stad Xi'an en haar rijke geschiedenis. De combinatie van oude en moderne elementen in de illustraties brengt de stad tot leven en laat de kijkers kennismaken met de glorie en pracht van Chang'an. De illustraties nodigen uit tot verwondering en laten een blijvende indruk achter.

De Chang'an Still Illustratieserie is gemaakt door een getalenteerd team van ontwerpers, waaronder Yao Wu als de oorspronkelijke ontwerper, Yuchen Zang, Boxing Xie, Huafeng Shi en Zhen Tan als illustratieontwerpers. Samen hebben ze een meeslepende en betoverende serie gecreëerd die de essentie van Xi'an vastlegt.

Deze unieke illustratieserie is bekroond met de Silver A' Design Award in 2023 in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie. Deze prestigieuze prijs erkent de creativiteit, professionaliteit en innovatie die in het ontwerp zijn verwerkt. De illustraties worden geprezen om hun technische kwaliteiten en artistieke vaardigheid, en brengen een opmerkelijk niveau van excellentie en positieve emoties teweeg.

De Chang'an Still Illustratieserie is een visueel meesterwerk dat de kijkers meeneemt op een reis door de tijd en de schoonheid van Xi'an onthult. Het is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en cultuur van deze oude hoofdstad, en een viering van de tijdloze charme van Chang'an.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wu yao
Afbeeldingscredits: Wu yao
Projectteamleden: Original designer:yao Wu Illustration designer: yuchen Zang Illustration designer: boxing Xie Illustration designer:huafeng Shi Illustration designer: zhen Tan
Projectnaam: Chang'an Still
Projectklant: Wu yao


Chang'an Still IMG #2
Chang'an Still IMG #3
Chang'an Still IMG #4
Chang'an Still IMG #5
Chang'an Still IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp