Innovatief Ontwerp Verlevendigt CZBank Jeugdtoespraakwedstrijd

Zhejiang Gongshang University creëert een visuele brug tussen cultuur en jongeren

In een wereld waar traditie en moderniteit samensmelten, introduceert Zhejiang Gongshang University een baanbrekend ontwerp voor de CZBank Jeugdtoespraakwedstrijd, waarbij cultureel erfgoed en jeugdige energie elkaar ontmoeten.

De jaarlijkse Jeugdtoespraakwedstrijd van CZBank staat bekend als een belangrijk cultureel evenement dat zich richt op de jongere generatie. Met het thema "Cultuur erven als wortels, een betere toekomst creëren", stond het ontwerpteam voor de uitdaging om een visueel concept te ontwikkelen dat niet alleen de aandacht van jongeren trekt, maar ook de essentie van het evenement weerspiegelt. Het resultaat is een krachtige visuele identiteit die de metaforische voorstelling van cultureel erfgoed combineert met de dynamiek van een toespraak.

Wat dit ontwerp onderscheidt, is de integratie van een microfoon en de wortels van een boom in een driedimensionale lijnvorm. De verstrengelde vormen symboliseren de verwevenheid van culturele overdracht en de kracht van het gesproken woord. Dit concept slaagt erin om de jeugd te betrekken bij een onderwerp dat vaak als traditioneel wordt beschouwd. De visuele impact is niet alleen sterk, maar ook direct begrijpelijk voor de beoogde doelgroep.

De ontwerpers hebben zich niet beperkt tot het creëren van een enkel beeld; ze hebben het concept uitgebreid naar verschillende toepassingen, zoals evenementposters, de locatie van de toespraak en buitenreclame. Deze aanpak zorgt ervoor dat zowel sprekers als publiek een consistente en visueel aantrekkelijke ervaring hebben, ongeacht het medium - of het nu gaat om livestreaming of aanwezigheid ter plaatse.

De uitdagingen die het team moest overwinnen waren niet gering. Bankgerelateerde evenementen neigen naar een meer traditionele uitstraling, waardoor het ontwerpen van een visuele identiteit die jong en fris is, een vernieuwende stap was. Dit ontwerp is een positieve poging tot vernieuwing in de visuele communicatie van bankgerelateerde spreekbeurten, passend bij de strategische verschuiving van CZBank om jongeren als hun klantenbasis aan te spreken.

De erkenning van dit ontwerp als winnaar van de prestigieuze A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024, onderstreept de creativiteit en de impact ervan. De Bronzen A' Design Award bekroont uitzonderlijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en de wereld tot een betere plek maken.

Met de succesvolle afronding van dit project in juni 2022, heeft Zhejiang Gongshang University een nieuwe standaard gezet voor de visuele communicatie van evenementen die gericht zijn op jongeren. Het is een bewijs van hoe innovatief ontwerp kan dienen als een krachtig instrument voor culturele overdracht en betrokkenheid van de jeugd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kan Zhao
Afbeeldingscredits: Kan Zhao
Projectteamleden: Designer: Kan Zhao
Projectnaam: CZBank Youth Speech Contest
Projectklant: CZBank


CZBank Youth Speech Contest IMG #2
CZBank Youth Speech Contest IMG #3
CZBank Youth Speech Contest IMG #4
CZBank Youth Speech Contest IMG #5
CZBank Youth Speech Contest IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp