Scentwalk: Een Conceptueel Merk dat Olfactorische Herinneringen Oproept

Ontwerpers: Chao Yang, Yiyang Li en Yilin Wang

Inleiding:

Scentwalk is een conceptueel merk dat zich richt op de toekomst en onderzoekt hoe herinneringen kunnen worden geëxtraheerd en opgeslagen in de vorm van geur. Het doel is om gebruik te maken van olfactorische herinneringen om mensen mee te nemen op een reis door hun herinneringen en emoties, en zo hun spirituele behoeften te vervullen. Het idee achter Scentwalk is gebaseerd op het feit dat geurherinneringen sterker en duurzamer zijn dan andere sensorische herinneringen. Wetenschappelijke onderzoeksinstituten proberen geur te extraheren om patiënten met geheugenverlies te behandelen, en mensen proberen olfactorische herinneringen te gebruiken voor betekenisvolle doeleinden. Scentwalk stelt zich voor als een technologiebedrijf dat in de toekomst geurextractiediensten aanbiedt en geur gebruikt om mensen te genezen.

De unieke eigenschappen van Scentwalk zijn te zien in het logo en de grafische vormgeving. Het logo is gebaseerd op sleutelwoorden als geurmoleculen, data, extractie, verzameling en wandelen. Dit wordt verder uitgebreid naar een reeks gerelateerde producten, instrumenten en publiciteitsposters.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van een zilverkleurig materiaal dat kleur reflecteert wanneer het licht raakt. Dit symboliseert dat gas kleurloos is maar toch emotionele ervaringen kan veroorzaken. De producten en posters zijn ontworpen vanuit het perspectief van zelf, geliefden, familie en vrienden, om het verlangen naar elkaar en het verleden te troosten.

De interactie met het ontwerp wordt tot uiting gebracht door een dynamisch geluid dat de extractie en verzameling van geur uitdrukt. De posters zijn holografische projectieposters zonder vaste grootte of vorm, en hebben de vorm van een geur.

Het Scentwalk-project begon in november 2020 in Hangzhou en werd voltooid in april 2021. Het ontwerp is gebaseerd op onderzoek naar olfactorische herinneringen, waaruit blijkt dat geurherinneringen sterker zijn dan andere sensorische herinneringen en direct emotionele reacties kunnen veroorzaken.

Het grootste creatieve en technische uitdaging van dit project was om de geur en verzameling ervan uit te drukken door middel van abstracte geometrie en een speciaal experimenteel logo-beeldsysteem te creëren.

Scentwalk is een conceptueel merk dat de kracht van olfactorische herinneringen benut om mensen een diepere emotionele ervaring te bieden. Door geur te extraheren en op te slaan, kunnen mensen blijven genieten van hun herinneringen en emotionele reis voortzetten.

Awards en erkenning: Scentwalk heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Grafische Vormgeving, Illustratie en Visuele Communicatie in 2022. Deze prijs erkent het uitmuntende vakmanschap, de innovatie en de artistieke vaardigheden van het ontwerp, en brengt positieve gevoelens, verwondering en bewondering teweeg.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: YIYANG Li
Afbeeldingscredits: YIYANG Li
Projectteamleden: Chao Yang Yiyang Li Yinlin Wang.
Projectnaam: Scentwalk
Projectklant: YIYANG Li


Scentwalk IMG #2
Scentwalk IMG #3
Scentwalk IMG #4
Scentwalk IMG #5
Scentwalk IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp