Sxdesign: Een Merkidentiteit dat Taal en Cultuur Verbindt

Een Uniek Ontwerp dat Traditioneel en Modern Combineert

Als een toonaangevend ontwerpbureau in China, heeft Sxdesign een merkidentiteit gecreëerd die de verbinding tussen taal, cultuur en design benadrukt. Het logo van Sxdesign is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar heeft ook een diepere betekenis die de kernwaarden van het merk weerspiegelt.

Het logo van Sxdesign is gebaseerd op de traditionele Chinese naam "ShangXiang", wat is afgeleid van "Yi Chuan". Deze naam belichaamt de kernopvatting van het merk: het creëren van betekenis in het dagelijks leven door observatie, extractie, abstractie en herorganisatie van fenomenen. Het logo van Sxdesign weerspiegelt deze filosofie door de Chinese naam dynamisch in het ontwerp te integreren.

Het logo bestaat uit een rechthoek met in de hoeken grafische elementen die doen denken aan aanhalingstekens. Deze elementen geven een symbolische betekenis aan de rechthoeken in het logo en verwijzen naar de rol van taal en gedachten. Het logo is niet alleen symmetrisch, maar impliceert ook het citeren, markeren en aanpassen van taal en gedachten. Hiermee benadrukt het merk dat het waarde hecht aan de taal en ideeën van klanten en gebruikers.

Elk detail van het logo is gebaseerd op een verhouding van 1:1.414, wat zorgt voor een compact en evenwichtig uiterlijk. De cirkel steekt iets uit buiten de rechthoek om visuele afwijkingen te compenseren en het logo een dynamisch effect te geven.

Het logo van Sxdesign kan worden afgedrukt op verschillende formaten en materialen. Bovendien kan het logo worden geanimeerd om te transformeren naar de klassieke Chinese naam van het merk. Dit geeft het logo een veelzijdigheid en flexibiliteit die past bij de moderne tijd.

Het merk Sxdesign stimuleert de verbeelding en creativiteit rondom taal. Het merk staat open voor verschillende talen en ideeën, zoals marktfenomenen, de stemmen van klanten en de behoeften van gebruikers. Door deze te citeren, te begrijpen en te markeren, creëert het merk betekenis en waarde.

Het ontwerpproces van Sxdesign vond plaats in Beijing, China, van november 2021 tot januari 2022. Het project bracht verschillende getalenteerde ontwerpers samen, waaronder Xu Chen, Rong Zhang, Fangbo Wu, Hao Huang, Qian Hao, Beibei Liu, Yingfei Sun, Tianshu Liu, Haining Jiang, Shulong Li, Zhihuan Yuan, Mingjie Zhang en Yan Liu.

Het ontwerpteam van Sxdesign werd geconfronteerd met de uitdaging om de diepgaande en abstracte Chinese naam en kernconcepten van het merk te vertalen naar een eenvoudig en modern logo. Het resultaat is een ontwerp dat rijke informatie communiceert en tegelijkertijd een verbinding legt met de Chinese naam.

Het logo van Sxdesign is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische en artistieke vaardigheden die erachter schuilgaan.

Met zijn unieke ontwerp dat traditie en moderniteit combineert, heeft Sxdesign een merkidentiteit gecreëerd die taal, cultuur en design met elkaar verbindt. Het logo van Sxdesign weerspiegelt de kernwaarden van het merk en de nadruk op betekeniscreatie. Dit ontwerp is een inspiratie voor andere merken die streven naar een diepere verbinding met hun doelgroep.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: sxdesign
Afbeeldingscredits: Sxdesign
Projectteamleden: Xu Chen Rong Zhang Fangbo Wu Hao Huang Qian Hao Beibei Liu Yingfei Sun Tianshu Liu Haining Jiang Shulong Li Zhihuan Yuan Mingjie Zhang Yan Liu
Projectnaam: Sxdesign
Projectklant: sxdesign


Sxdesign IMG #2
Sxdesign IMG #3
Sxdesign IMG #4
Sxdesign IMG #5
Sxdesign IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp