Reis naar Lijiang: Een Visuele Ode aan Cultureel Erfgoed

Jijing Ju's Illustraties Verbinden Verleden met Heden

In een betoverende reeks illustraties neemt ontwerper Jijing Ju ons mee op een visuele reis naar Lijiang, waarbij de rijke culturele erfenis van de stad tot leven komt door de ogen van de iconische Wa Mao.

De oude stad Lijiang, bekend om zijn wereldcultuurerfgoed en adembenemende natuurlijke schoonheid, is het canvas waarop Jijing Ju zijn nieuwste project 'Journey To Lijiang' heeft geschilderd. Met behulp van de Wa Mao, een cultureel symbool van Lijiang's immaterieel cultureel erfgoed, weeft Ju een verhaal dat zowel de geschiedenis als de veelzijdige culturele landschappen van de stad verbindt. Deze illustraties zijn niet alleen een lust voor het oog, maar dienen ook als een emotionele gids en bewaker van Lijiang's historische verhalen.

Wat 'Journey To Lijiang' onderscheidt, is de slimme inzet van de Wa Mao, ofwel de dak-kat, als visueel middelpunt. Deze figuur staat symbool voor de emotionele verbinding met de multiculturele aspecten van Lijiang en creëert een unieke sfeer die de prachtige natuur en de diepe etnische charme van de stad tentoonstelt. Ju's illustraties zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar dragen ook de essentie van Lijiang's traditionele cultuur over in een modern esthetisch jasje, waardoor de culturele waarden van een nieuw tijdperk worden belichaamd.

De realisatie van dit project vond plaats door middel van geavanceerde vectorontwerpsoftware, wat zorgt voor een verfijnde en gedetailleerde weergave van de illustraties. De technische specificaties, zoals de resolutie van 3600 x 3600 pixels en 300dpi in RGB, garanderen dat de kwaliteit van het visuele materiaal op het hoogste niveau blijft. Dit zorgt ervoor dat de schoonheid en de verfijning van Ju's werk in volle glorie worden ervaren.

Deze illustraties zijn niet alleen een visueel genot, maar functioneren ook als een middel om de stedelijke cultuur van Lijiang op een creatieve en moderne esthetische manier te verspreiden. Door de culturele symbolen abstract te extraheren en opnieuw vorm te geven, heeft Ju een manier gevonden om de unieke charme en het rijke erfgoed van de Lijiang-cultuur te verkennen, wat de liefde en het bewustzijn voor de bescherming van de stedelijke cultuur van Lijiang aanwakkert.

De uitdagingen die Ju overwon bij het creëren van 'Journey To Lijiang' lagen vooral in de abstracte extractie en reorganisatie van Lijiang's culturele symbolen. Dit, gecombineerd met moderne design trends en technologische middelen, maakt het project niet alleen een stap voorwaarts in visuele esthetiek en culturele overerving, maar ook een innovatie in vorm die de traditionele charme behoudt en tegelijkertijd aansluit bij de esthetische waardering van onze tijd.

Deze artistieke verkenning van Lijiang heeft Ju geen windeieren gelegd; zijn 'Journey To Lijiang' werd bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award in 2024. Een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die professionele en industriële eisen vervullen en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: JIJING JU
Afbeeldingscredits: Image #1 : Illustration Ju Jijing 2023. Image #2 : Illustration Ju Jijing 2023. Image #3 : Illustration Ju Jijing 2023. Image #4 : Illustration Ju Jijing 2023. Image #5 : Illustration Ju Jijing 2023.
Projectteamleden: JIJING JU
Projectnaam: Journey to Lijiang
Projectklant: Northeastern University of China


Journey to Lijiang IMG #2
Journey to Lijiang IMG #3
Journey to Lijiang IMG #4
Journey to Lijiang IMG #5
Journey to Lijiang IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp