87MM Ilsang: Een Uniek Lettertype voor een Koreaans Modemerk

Een speciaal ontworpen lettertype dat de identiteit van 87MM weerspiegelt

De font van 87MM Ilsang is ontworpen met het oog op de dagelijkse waarden die het merk 87MM nastreeft. Gewone dagen die zich elke dag herhalen, komen samen om een dagelijks leven te creëren. Maar zelfs als je hetzelfde patroon herhaalt, wilde ontwerper Sunghoon Kim een lettertype creëren waarin hij nieuwe betekenissen en plezier kon ontdekken in alledaagse dingen in zijn dagelijks leven en de bijzonderheid van iets dat een beetje anders is kon voelen. Daarom heeft 87MM Ilsang een unieke kleur van 87MM in zijn gewone tekstuele Min-Buri (Sans Serif) lettertype.

Kim heeft een speciaal lettertype ontworpen voor 87MM, een Koreaans modemerk. 87MM is het toonaangevende modemerkt van Korea dat een dagelijkse cultuur creëert door middel van gevoel en humor. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de lancering van het merk in 2011 heeft Kim een speciaal lettertype ontworpen dat de identiteit van 87MM kan laten zien. Iedereen die van 87MM houdt en ervan geniet, kan het gratis downloaden en gebruiken.

Het 87MM Ilsang lettertype heeft 2 variaties: Regular en Oblique. Het bevat 2.782 Hangeul letters, 214 Latijnse letters en 838 symbolen. Het lettertype is ontworpen met oog voor detail en vakmanschap.

Het doel van het 87MM Ilsang lettertype is om de waarde van het dagelijks leven binnen het 87MM merk te benadrukken. In 2021, ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum, werden de fonts, een belangrijk expressiemiddel dat Kim dagelijks gebruikt, opnieuw geïnterpreteerd met de humor die 87MM bezit en geïntroduceerd in twee lettertypes: 87MM Ilsang Regular en 87MM Ilsang Oblique. Met behulp van deze fonts wil Kim het belang van het dagelijks leven oproepen, mensen inspireren die geïnteresseerd zijn in mode en een merk worden dat het dagelijks leven deelt.

Het project voor het ontwerpen van het 87MM Ilsang lettertype begon in maart 2021 in Seoul, Zuid-Korea en werd voltooid in januari 2022. Vanaf januari 2022 kan het lettertype gratis worden gedownload en gebruikt.

Kim heeft bij het ontwerpen van het lettertype verschillende uitdagingen overwonnen. Door de cijfers 8 en 7 te interpreteren als de verhouding en hoek van het lettertype, werd het gebied van de letters ontworpen als een ruimte van 8:7, en de grootte van de gesloten letters onder de medeklinkers van Hangeul werd aangepast met behulp van deze verhouding. De hoeken van 8° en 7° werden gebruikt als morfologische elementen zoals een stam en een conclusie om de kenmerken van handschrift die verschijnen bij het schrijven opzij te harmoniseren.

Het 87MM Ilsang lettertype is een uniek en speciaal ontworpen lettertype dat de identiteit van het 87MM merk weerspiegelt. Het is een eerbetoon aan het dagelijks leven en de cultuur die 87MM creëert. Met zijn unieke kleur en vormgeving is het lettertype een visuele representatie van de waarden en creativiteit van het merk.

Het 87MM Ilsang lettertype heeft internationale erkenning gekregen en is bekroond met de Iron A' Design Award in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het lettertype wordt gerespecteerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Met het 87MM Ilsang lettertype heeft Kim een unieke bijdrage geleverd aan de wereld van design en typografie. Het lettertype belichaamt de geest van het 87MM merk en is een inspiratie voor iedereen die waarde hecht aan het dagelijks leven en creativiteit.

Afbeelding credits: Kim Sunghoon


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: sunghoon kim
Afbeeldingscredits: Kim Sunghoon
Projectteamleden: Creative Director: Kim Sunghoon Font Designer: Ku Moa
Projectnaam: 87MM Ilsang
Projectklant: sunghoon kim


87MM Ilsang IMG #2
87MM Ilsang IMG #3
87MM Ilsang IMG #4
87MM Ilsang IMG #5
87MM Ilsang IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp