Stacked Cubes: Een Uniek Ontwerp dat Creativiteit en Innovatie Vier

Een Ontwerp van Xin Meng

Inleiding:

Het ontwerp van Stacked Cubes is geïnspireerd op de containers die gestapeld worden op de kade. Containers van dezelfde grootte kunnen vaak in verschillende vormen gestapeld worden. Xin Meng heeft dit concept toegepast op de Hongqiao containermarkt (HCM) en heeft een uniek ontwerp gecreëerd dat de markt promoot en de creatieve gemeenschap aantrekt.

De Stacked Cubes is een marktruimte die vrij kan worden opgebouwd met containers als basisunits. Xin Meng heeft de vorm van Latijnse letters gebruikt om de gemeenschappelijke elementen van kleine kubussen te reconstrueren. Dit modulaire lettertype dient als metafoor voor de vrije combinatie van containers en benadrukt de kenmerken van de markt op een unieke manier.

Het ontwerp van Stacked Cubes is gerealiseerd met behulp van Adobe Illustrator en Photoshop. De posters zijn het beste te reproduceren als gedrukt materiaal, omdat dit de textuur van het papier benadrukt en een speciale sfeer creëert. Daarnaast zijn er ook video's gemaakt met behulp van Effect.

Dit visuele ontwerp heeft geen vaste grootte en kan worden aangepast aan de grootte van het medium waarop het wordt gebruikt. Het kan dienen als experimentele typografieposter en als tentoonstellingsstuk voor designexposities. Het ontwerp van de poster heeft dezelfde functie als een kunstwerk en trekt de aandacht van het publiek door de levendige kleuren en creatieve vormgeving.

Het project Stacked Cubes is gelanceerd in Shanghai in januari 2022 en voltooid in april 2022. Het heeft als doel de Hongqiao containermarkt (HCM) te promoten als een commerciële activiteit. Het succes van het project is grotendeels te danken aan het ontwerp van de posterfonts, die perfect passen bij de stijl van het evenement.

De uitdaging van dit project lag met name in het ontwerpen van de fonts. Xin Meng is erin geslaagd om een nieuw lettertype te creëren dat geïnspireerd is op de vrije combinatie van containers. Dit unieke lettertype draagt bij aan de visuele aantrekkingskracht van het ontwerp en versterkt de boodschap van de Hongqiao containermarkt.

Als een creatieve gemeenschap die geïnspireerd is op containers, biedt de Hongqiao containermarkt (HCM) een breed scala aan creatieve entertainmentmogelijkheden. Het Stacked Cubes-project is een promotieproject voor deze markt en omvat het ontwerp van fonts, posters en video's. Het ontwerp weerspiegelt de veelzijdigheid en innovatie van de markt en nodigt bezoekers uit om deel te nemen aan de creatieve ervaring.

Het ontwerp van Stacked Cubes heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Stacked Cubes wordt gewaardeerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met het ontwerp van Stacked Cubes heeft Xin Meng een unieke en inspirerende visuele ervaring gecreëerd. Het ontwerp weerspiegelt de creativiteit en innovatie die te vinden zijn in de Hongqiao containermarkt (HCM) en nodigt bezoekers uit om deel te nemen aan deze bruisende gemeenschap van creatieve geesten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xin Meng
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator Xin Meng, Independent production, 2022. Image #2: Creator Xin Meng, Independent production, 2022. Image #3: Creator Xin Meng, Independent production, 2022. Image #4: Creator Xin Meng, Independent production, 2022. Image #5: Creator Xin Meng, Independent production, 2022. Video Credits: Operator & Production Xin Meng
Projectteamleden: Xin Meng
Projectnaam: Stacked Cubes
Projectklant: Xin Meng


Stacked Cubes IMG #2
Stacked Cubes IMG #3
Stacked Cubes IMG #4
Stacked Cubes IMG #5
Stacked Cubes IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp