Revolutionair Logo-ontwerp Verenigt Technologie en Klantenzorg

LAX: Een Visuele Identiteit die Rust en Moderniteit Uitstraalt

In een wereld waar technologie en persoonlijke aandacht vaak op gespannen voet staan, introduceert het ontwerpersduo Jonathan Ramirez en Juliana Betancur een innovatief logo dat beide elementen harmonieus samenbrengt. Het logo voor het data- en CRM-bedrijf LAX is een toonbeeld van moderne branding die de kernwaarden van het bedrijf weerspiegelt.

Het ontwerpproces van LAX was een uitgebalanceerde zoektocht naar een visuele identiteit die zowel de digitale expertise als de klantgerichtheid van het bedrijf zou uitdrukken. De naam LAX, een afkorting die rust en ontspanning suggereert, vormde het uitgangspunt voor een logo dat deze gevoelens moest oproepen. Het hart in het logo is niet alleen een symbool van liefde, maar staat ook voor de zorg en aandacht die het bedrijf aan zijn klanten besteedt. Deze menselijke touch, vaak verloren in de geautomatiseerde wereld van CRM-systemen, is essentieel voor het opbouwen van duurzame klantrelaties.

De integratie van pixels in het ontwerp benadrukt het belang van data en digitalisering, twee pijlers waarop het bedrijf steunt. Deze elementen zijn subtiel verwerkt, waardoor een gestroomlijnd en modern logo ontstaat dat de digitale vooruitstrevendheid van het bedrijf uitstraalt. De 'X' in de naam LAX doet denken aan ontspanning en rust, wat een unieke draai geeft aan het concept van klantrelatiebeheer.

Het ontwerp is tot stand gekomen met behulp van Adobe-software zoals Illustrator en Photoshop, wat de ontwerpers in staat stelde om een scherp en professioneel eindresultaat te leveren. De technische specificaties van het logo zijn flexibel en aanpasbaar aan verschillende media, van briefpapier tot sociale media, wat de veelzijdigheid en toepasbaarheid van het ontwerp onderstreept.

De ontwikkeling van het logo doorliep verschillende fasen, van strategie en planning tot conceptvorming en creatieve ontwikkeling, en uiteindelijk het ontwerpproces zelf. Gedurende deze fasen werd uitgebreid onderzoek gedaan naar de verhoudingen en de geschiedenis van menselijke vormen, om zo tot een esthetisch aantrekkelijk en betekenisvol ontwerp te komen.

De uitdaging lag in het creëren van een onderscheidend ontwerp dat technologie, klantenzorg en digitalisering met elkaar verbindt. Het resultaat is een logo dat niet alleen de aandacht trekt, maar ook de waarden en visie van het bedrijf LAX op een duidelijke en aantrekkelijke manier communiceert naar de doelgroep.

De inspanningen van het ontwerpteam werden beloond met een Bronzen A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024. Deze prestigieuze onderscheiding erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en een positieve bijdrage leveren aan de levenskwaliteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jonathan Ramirez
Afbeeldingscredits: Directora Creativa: Juliana Betancur Head of Art: Jonathan Ramirez Clients: Daniel Restrepo, Sergio Arango, Alejandro Arango
Projectteamleden: Directora Creativa: Juliana Betancur Head of Art: Jonathan Ramirez Clients: Daniel Restrepo, Sergio Arango, Alejandro Arango
Projectnaam: LAX
Projectklant: Written and Drawn Studio


LAX IMG #2
LAX IMG #3
LAX IMG #4
LAX IMG #5
LAX IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp