Art Stroyka Fest: Een Uniek Festival dat Kunst en Bouw Samenbrengt

Een Unieke Identiteit voor een Familie Festival

Het Art Stroyka Fest is een uniek festival dat kunst en bouw samenbrengt. Het festival, georganiseerd door Tanya Dunaeva, is ontworpen om de creativiteit in de bouwsector te benadrukken. De identiteit van het festival is gebaseerd op de signaalkleuren die worden gebruikt op bouwplaatsen en heeft een strak en droog ontwerp dat doet denken aan handtekeningen op bouwtekeningen. Het festival vond plaats in drie wooncomplexen in Moskou en werd gepresenteerd tijdens de viering van de Internationale Dag van het Kind op 1 juni 2021 in Samara.

Het Art Stroyka Fest onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen en sterke punten. De hoofdkleuren van het festival, rood, geel en groen, komen overeen met de bedrijfskleuren van de drie wooncomplexen waar het festival plaatsvond. Deze kleuren zijn ook de signaalkleuren die worden gebruikt op bouwplaatsen. Door deze kleuren te gebruiken, wordt een directe link gelegd tussen het festival en de bouwsector.

Het ontwerp van het festival is geïnspireerd op de strengheid en serieuze uitstraling van bouwplaatsen. Het doel was om te laten zien dat er altijd ruimte is voor creativiteit, zelfs in de meest serieuze beroepen zoals de bouw. Het ontwerp combineert de thema's bouw en kunst door de lijnen van bouwmarkeringen toe te passen op een schildersezel, het symbool van creativiteit. Op deze manier wordt de essentie van het festival visueel weergegeven.

De technologie achter het ontwerp van het Art Stroyka Fest omvatte het gebruik van grafisch ontwerp in Photoshop en het afdrukken van materialen voor de realisatie van het festival. De identiteit van het festival kon gemakkelijk worden toegepast op verschillende print- en buitenreclame.

Het Art Stroyka Fest heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het ontwerp werd bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Het Art Stroyka Fest is een inspirerend festival dat de grenzen tussen kunst en bouw doorbreekt. Met zijn unieke identiteit en sterke visuele uitstraling is het festival een viering van creativiteit en innovatie in de bouwsector.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tanya Dunaeva
Afbeeldingscredits: Tanya Dunaeva
Projectteamleden: Tanya Dunaeva
Projectnaam: Art Stroyka Fest
Projectklant: Tanya Dunaeva


Art Stroyka Fest IMG #2
Art Stroyka Fest IMG #3
Art Stroyka Fest IMG #4
Art Stroyka Fest IMG #5
Art Stroyka Fest IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp