Shan Yi: Een Nieuw Merk voor Slimme Landbouwtechnologie

Een Uniek Logo dat Bescherming en Innovatie Uitstraalt

Shan Yi is een nieuw merk met geavanceerde onbemande voertuigen voor gewasbescherming als kernproduct, en streeft ernaar een betrouwbaar, duurzaam en cool imago van hightech te vestigen. Het logo-ontwerp maakt gebruik van een schildvorm als visueel kader om het stoere en duurzame karakter te benadrukken. De letters S en Y zijn verweven en verbonden, wat symbool staat voor de verbinding tussen slimme technologie en landbouw. Het logo kan worden gebruikt als voertuiglogo en bevat patronen van sporen en korenaren, waardoor een unieke associatie en visueel beeld ontstaat.

Het nieuwe merk Shan Yi is een slimme technologiebedrijf dat de landbouwsector bedient. Om een ​​uniform merkimago van binnenuit te creëren, is het logo-ontwerp gebaseerd op de kernwaarden van Shan Yi, met als doel gebruikers met elkaar te verbinden en via slimme producten een beschermend schild voor de landbouw te creëren om de agrarische ontwikkeling te bevorderen. De patronen van sporen en korenaren in het logo benadrukken niet alleen de persoonlijkheid van het nieuwe merk, maar brengen ook de mooie implicatie van een vruchtbare oogst in de herfst naar voren.

De verhouding van de logo-afmetingen volgt de gulden snede, en de lijndikte binnenin is gelijk. Door gebruik te maken van de openingen en verbindingen tussen gedeeltelijk verspringende lijnen, kunnen de letters "s" en "y" worden herkend, terwijl de integriteit en continuïteit van het logo worden gewaarborgd.

Het logo kan worden afgedrukt, genaaid of geïnjecteerd in verschillende maten.

De unieke en associatieve logo-ontwerp is een krachtig visueel signaal dat het concept van producten en diensten van het merk duidelijk communiceert. Het merklogo kan worden gebruikt voor promotionele doeleinden of als voertuiglogo, dat gemakkelijk herkenbaar en memorabel is voor gebruikers.

Het project begon in december 2022 in Beijing en werd in februari 2023 voltooid. Er is grondig onderzoek gedaan naar relevante merken en producten in de intelligente landbouwmachine-industrie, en de voordelen en kenmerken van het merk Shanyi zijn geanalyseerd. Vanuit de kenmerken van het merk brengt het logo de identiteit, eigenschappen en aspiraties over. In tegenstelling tot andere merken in de branche, is dit grafische logo nauw verbonden met producten, merken en brancheattributen, en wordt het nog gemakkelijker herkend en onthouden door herhaalde elementen die de associaties van mensen begeleiden.

De uitdaging lag in hoe een beknoemd extern symbool te gebruiken om de rijke betekenis van het merk intern over te brengen, terwijl het ook gemakkelijk herkenbaar en memorabel is. Tegelijkertijd moet het logo-ontwerp als nieuw merk de toekomstige bedrijfsuitbreiding en diverse toepassingen van het merk kunnen ondersteunen.

Om een ​​uniform merkimago van binnenuit te creëren, is het logo gevuld in een schildvorm die bescherming van de landbouw en ondersteuning van boeren aangeeft. De lijnen binnenin het logo vormen de letters S en Y, die als merknaam kunnen worden gelezen. Bovendien zijn er binnen de schildvorm sporen achtergelaten op de grond en groeit er een korenaren in het veld, waardoor het merkbeeld en de band met klanten samenkomen. Gewoonlijk gebruikt een merk van landbouwmachines in China concrete beelden zoals bladeren, rivieren of bergen. Het gebruik van abstracte beelden kan echter zeldzaam zijn maar toont vertrouwen.

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren, sterke technische en creatieve vaardigheden vertonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: sxdesign
Afbeeldingscredits: sxdesign
Projectteamleden: Fangbo Wu Beibei Liu Yipeng Ding Xu Chen Ge Song Rong Zhang Hao Fu
Projectnaam: Shan Yi
Projectklant: sxdesign


Shan Yi IMG #2
Shan Yi IMG #3
Shan Yi IMG #4
Shan Yi IMG #5
Shan Yi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp