MCC Shengshi International Plaza: Een Multifunctioneel Gebouw Geïnspireerd door de Draakvis

Een Uniek Ontwerp van Aedas

Het Zhuhai MCC Shengshi International Plaza-project is geïnspireerd door de vorm van de staart van een draakvis. Dit multifunctionele gebouw creëert met zijn dynamische lijnen een gevoel van de tijdgeest en hervormt de skyline van het Hengqin-gebied met een artistiek gevoel.

Het ontwerp van de gevel is geïnspireerd op de windgolven. Golfvormige aluminium platen en een gestroomlijnde gebouwvorm bieden een geïntegreerd havenicoon met veel details op meerdere niveaus.

Het Hengqin MCC Shengshi International Plaza-project bevindt zich op het Hengqin-eiland in Zhuhai, vlakbij de Lotus Bridge die Cotai, Macau met elkaar verbindt. Als de toegangspoort tot de Zhuhai-Macau haven, maakt het mix-use project van Zhuhai Hengqin indruk met zijn gestroomlijnde uitstraling en diverse mix-use programma's, waaronder twee kantoortorens, een winkelpodium en een daktuin. Het overvloedige architecturale ontwerp verrijkt niet alleen de stadsgezichten, maar voldoet ook aan functionele en planningsvereisten.

De gevel van het gebouw is ontworpen met energiebesparing in gedachten. De aluminium platen bieden schaduw en dragen bij aan energiebesparing door het tegenhouden van zonlicht. Daarnaast zorgen groene daken voor een betere isolatie en verminderen ze de warmtewinst via het dak.

Met een bruto vloeroppervlakte van 140.001,7 m² en een grondoppervlakte van 19.897,6 m², is het Zhuhai MCC Shengshi International Plaza een opvallend landmark met een unieke mix van functies.

Het ontwerp van het project is gerealiseerd door Dr. Andy Wen en zijn team bij Aedas. Het team heeft zich laten inspireren door de elegante beweging van de draakvis en heeft deze vloeiende vorm vertaald naar het ontwerp van het gebouw. De atriumruimtes in het gebouw zijn zorgvuldig ontworpen, waarbij bijvoorbeeld het hoge, ruime atrium in de toren is voorzien van een glazen overkapping om natuurlijk licht binnen te laten en vitaliteit toe te voegen aan de daktuin. De contouren van de commerciële villa op het dak en het podium echoën elkaar.

Het Zhuhai MCC Shengshi International Plaza-project is gestart in januari 2017 in Zhuhai, Guangdong, China. Het project is gelegen op het Hengqin-eiland, dat zich vlakbij de Lotus Bridge bevindt en een belangrijke verbinding vormt met Cotai, Macau.

Dit unieke ontwerp is bekroond met de prestigieuze Golden A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die het talent en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het Zhuhai MCC Shengshi International Plaza-project is een bewonderenswaardig product dat uitblinkt in kunst, wetenschap, design en technologie, en een significante impact heeft op de wereld met zijn wenselijke eigenschappen.

Beeldcredits:

Afbeelding 1: Terrence Zhang

Afbeelding 2: Terrence Zhang

Afbeelding 3: Terrence Zhang

Afbeelding 4: Terrence Zhang

Afbeelding 5: Terrence Zhang


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Aedas
Afbeeldingscredits: Image #1: Terrence Zhang Image #2: Terrence Zhang Image #3: Terrence Zhang Image #4: Terrence Zhang Image #5: Terrence Zhang
Projectteamleden: Designer: Dr. Andy Wen
Projectnaam: MCC Shengshi International Plaza
Projectklant: Aedas


MCC Shengshi International Plaza IMG #2
MCC Shengshi International Plaza IMG #3
MCC Shengshi International Plaza IMG #4
MCC Shengshi International Plaza IMG #5
MCC Shengshi International Plaza IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp