RB23 Boutique Residence: Een Moderne Interpretatie van Prestigieuze Woonruimte

Een Unieke Benadering van Hedendaagse Architectuur in de Poolse Voorsteden

In een tijd waarin traditionele villa's nog steeds de norm zijn in de Poolse voorsteden, heeft het RB23 Boutique Residence project de status quo uitgedaagd door een moderne interpretatie van prestigieuze woonruimte te creëren. Ontworpen door Pawel Lis, is dit huis een voorbeeld van functionele, eigentijdse architectuur die alles bevat wat nodig is om de sfeer van grotere residenties te ervaren.

Geïnspireerd door de herinneringen van de investeerder aan zijn kindertijd, waarin hij een fan was van houten blokken, heeft het ontwerpteam de essentie van deze speelse vormen vastgelegd. Door de blokken te verspreiden en een model van een huis te creëren, ontstond de ergonomische vorm die nauw aansluit bij de visie van dit huis. Om een band met de omgeving te creëren, is een kenmerkend element van het gebouw een brede en smalle raam aan de voorkant, die in het lichaam van de eerste verdieping is verzonken. Dit raam doet denken aan oude preekstoelen aan de rand van het bos.

Het RB23 Boutique Residence is een lichte en dynamische architectuur, bestaande uit drie rechthoekige gevels bedekt met clinker tegels. Het huis is niet monumentaal en heeft geen meerdere verdiepingen of een oprit voor meerdere auto's. Het heeft ook geen verwarmd zwembad in de tuin. In plaats daarvan is het een bescheiden en verfijnd ontwerp dat zich onderscheidt van de traditionele villa's in de omgeving. Het karakteristieke raam aan de voorkant houdt nauwlettend toezicht op het leven in het omliggende bos.

Met een bruikbare oppervlakte van 285m2 en een perceel van 1800m2 biedt het RB23 Boutique Residence voldoende ruimte voor comfortabel wonen. Het huis bestaat uit twee verdiepingen en is gelegen in een bosrijk dorp nabij Warschau. De constructie van het huis is voorzien van monolithische plafonds, bakstenen muren, een dak van plaatmetaal en aluminium kozijnen. Het ontwerp is zorgvuldig doordacht en voldoet aan de hoogste technische specificaties.

De indeling van het huis is zorgvuldig ontworpen om aan de behoeften van de bewoners te voldoen. Elk lid van het huishouden heeft een eigen kamer en er zijn drie badkamers. De dag- en nachtzones zijn duidelijk van elkaar gescheiden en op de begane grond bevinden zich een kantoor en een extra kamer voor gasten. De dagzone vloeit naadloos over in de ontspanningszone, die eindigt op een terras met een klein verwarmd zwembad. Ondanks de verkleining van het huis heeft dit geen negatieve invloed gehad op de functionaliteit ervan.

Het RB23 Boutique Residence project werd in 2018 afgerond, met de voltooiing van de bouw van het huis in 2019-2020. Het bevindt zich in een bosrijk dorp in de buurt van Warschau, waar de rust en schoonheid van de natuur samenkomen met de moderne architectuur.

Met zijn unieke benadering van hedendaagse architectuur en zijn vermogen om een moderne interpretatie van prestigieuze woonruimte te bieden, heeft het RB23 Boutique Residence project de aandacht getrokken en erkenning gekregen. In 2023 werd het bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur. Deze prijs erkent de uitmuntendheid, innovatie en technische expertise van het ontwerp.

Het RB23 Boutique Residence project, ontworpen door Pawel Lis, is een voorbeeld van hoe moderne architectuur kan bijdragen aan de evolutie van prestigieuze woonruimte. Met zijn unieke kenmerken en aandacht voor detail heeft dit huis bewezen dat functionaliteit en esthetiek hand in hand kunnen gaan, zelfs in een bescheiden formaat.

Beeldcredits: 1: Fotograaf Radek Galczynski, 2019/2020 2: Fotograaf Radek Galczynski, 2019/2020 3: Fotograaf Radek Galczynski, 2019/2020 4: Fotograaf Radek Galczynski, 2019/2020 5: Fotograaf Radek Galczynski, 2019/2020 6: Fotograaf Radek Galczynski, 2019/2020

Auteursrecht behoort toe aan Pawel Lis, 2020


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pawel Lis
Afbeeldingscredits: 1: photographer Radek Galczynski, 2019/2020 2: photographer Radek Galczynski, 2019/2020 3: photographer Radek Galczynski, 2019/2020 4: photographer Radek Galczynski, 2019/2020 5: photographer Radek Galczynski, 2019/2020 6: photographer Radek Galczynski, 2019/2020
Projectteamleden: Pawel Lis
Projectnaam: RB23
Projectklant: Pawel Lis


RB23 IMG #2
RB23 IMG #3
RB23 IMG #4
RB23 IMG #5
RB23 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp