Tibetaanse Adelaar: Een Uniek Self-drive Campsite bij Ranwu Lake

Een Architectonisch Meesterwerk door Arch-Hermit

De schoonheid van de natuurlijke omgeving kan een grote inspiratiebron zijn voor architectuur en design. Dit geldt zeker voor het ontwerp van de Tibetaanse Adelaar, een self-drive campsite gelegen bij het prachtige Ranwu Lake. Met zijn unieke eigenschappen en adembenemende locatie biedt dit project een onvergetelijke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en rust.

Het ontwerp van de Tibetaanse Adelaar is geïnspireerd op de originele hoogteverschillen van het terrein en combineert de hoogteverstelling van de gebouwen om ervoor te zorgen dat alle gebouwen vanaf het meer tot aan de G318 verhoogd zijn en elkaar niet blokkeren. Het uiterlijk van het hoofdgebouw is gevormd door het terrein, net als een adelaar die zijn vleugels uitspreidt bij de oever van het meer.

De campsite is gelegen naast Ranwu Lake, met de kronkelende G318 in het noorden en het sprookjesachtige Ranwu Lake in het zuiden. Het is de ideale plek voor self-drive reizigers om te stoppen en te genieten van het prachtige uitzicht op Ranwu Lake. De campsite ligt hoog in het noorden en laag in het zuiden, met een spectaculair uitzicht en een zachte helling. Groen gras en oude bomen bevinden zich naast het meer, terwijl groene dennenbomen en azalea's boven de bergen zweven.

Het project maakt gebruik van wit en rood, de voorkeurskleuren van de Tibetanen, als de belangrijkste kleuren van de gebouwen. Door het gebruik van witte cementvezelplaten, rode weersbestendige stalen platen, dik transparant glas, donkergrijs staal, lokaal hout en lokale keien, wordt er een unieke, natuurlijke, warme en buitengewone leefruimte gecreëerd.

Met een totale oppervlakte van ongeveer 70 mu, maakt de Tibetaanse Adelaar in de eerste fase gebruik van een oppervlakte van 2.400 vierkante meter. Het project begon in april 2009 in Ranwu Town, Tibet en werd voltooid in augustus 2010.

Om de impact van het project op het land en de omgeving te minimaliseren en het natuurlijke landschap van "Ranwu Lake Scenic Spot" beter te beschermen, worden de gebouwen en structuren van het hele project gemaakt van geassembleerde staalconstructies, met uitzondering van de fundering die van gewapend beton is. Geassembleerde staalconstructies hebben absolute voordelen op het gebied van milieubescherming, bouwperiode, materiaaltransport en seismische weerstand.

Het ontwerp van de Tibetaanse Adelaar kende verschillende uitdagingen. De campsite bevindt zich op een hoogte van 3897-3911 meter boven zeeniveau en heeft te maken met een slecht klimaat. Daarnaast was het terrein oorspronkelijk lager dan de National Highway 318, waardoor de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid voor transit-toeristen beperkt waren. Het bouwen van een campsite op deze locatie was dan ook een uitdaging waar verschillende partijen mee te maken hadden.

Het ontwerp van de Tibetaanse Adelaar is een eerbetoon aan de prachtige natuurlijke omgeving van Ranwu Lake. Door gebruik te maken van moderne materialen en lokale elementen, zoals stenen na een modderstroomramp en hout van versleten treinrails, wordt de lokale cultuur en kleur tot leven gebracht. Het resultaat is een harmonieuze samensmelting van traditie en moderniteit.

Het ontwerp van de Tibetaanse Adelaar is bekroond met de prestigieuze Golden A' Design Award in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur in 2020. Deze award wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen.

De Tibetaanse Adelaar is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een plek waar reizigers kunnen genieten van de prachtige natuur en de rustgevende omgeving. Het is een bestemming die de zintuigen prikkelt en een onvergetelijke ervaring biedt voor iedereen die op zoek is naar avontuur en ontspanning.

Beeldcredits: Arch-exist Photography


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Archermit
Afbeeldingscredits: Arch-exist Photography
Projectteamleden: Youcai Pan Zhe Yang Renzhen Chen
Projectnaam: Tibetan Eagle
Projectklant: Archermit


Tibetan Eagle IMG #2
Tibetan Eagle IMG #3
Tibetan Eagle IMG #4
Tibetan Eagle IMG #5
Tibetan Eagle IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp