Chahar Gah: Een Moderne Villa die Traditionele Architectuur en Duurzaamheid Combineert

Een Ontwerp van Nima Keivani

Inleiding:

De Chahar Gah, ontworpen door Nima Keivani, is een moderne villa gelegen in Anzali, een stad aan de westkust van de Kaspische Zee in Iran. Dit unieke ontwerp combineert eigentijdse architectuur met traditionele elementen en duurzaamheidsprincipes. Met zijn transparante structuur en geïntegreerde interactie met de omgeving biedt de Chahar Gah een bijzondere woonervaring die de bewoners in staat stelt om optimaal van de natuur te genieten.

De inspiratie voor dit ontwerp is afkomstig van de traditionele architectuur van de regio. De Chahar Gah is ontworpen met zwevende ruimtes die een maximaal uitzicht en transparantie bieden. De buitenkant is geïnspireerd op de traditionele daken van de omgeving en biedt met zijn brede openingen een prachtig uitzicht op de natuur.

Een van de unieke kenmerken van de Chahar Gah is het vermogen om zich aan te passen aan de klimatologische omstandigheden en energie uit te wisselen. De villa creëert een interactieve dialoog tussen de binnenruimtes en de omgeving, waarbij de seizoenen en de natuurlijke veranderingen in de tijd worden waargenomen. Ondanks de transparantie van het ontwerp wordt de privacy van de bewoners gewaarborgd. De Chahar Gah integreert naadloos de buitenruimte en de natuurlijke omgeving, waardoor de bewoners een gevoel van verbondenheid ervaren.

Het ontwerp van de Chahar Gah is gebaseerd op een gelaagde en transparante structuur. De buitenste schil, die doet denken aan een gedraaide dakconstructie, zorgt voor een betere luchtcirculatie en voorkomt luchtwervelingen. De binnenruimtes zijn opgehangen in aparte boxen rondom de gang en de woonruimte. Er is veel aandacht besteed aan het creëren van lege ruimtes tussen binnen en buiten, waardoor visuele grenzen ontstaan en er een spel van licht en schaduw in het interieur ontstaat.

De Chahar Gah heeft een oppervlakte van 2060 vierkante meter, met een totale bebouwde oppervlakte van 650 vierkante meter en een maximale hoogte van 14 meter. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar het klimaat en de inheemse architectuur van de regio. Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en energieoptimalisatie, waarbij natuurlijke ventilatie en regenbeheersing centrale thema's zijn.

De Chahar Gah is een voorbeeld van hoe hedendaagse architectuur kan samengaan met traditionele elementen en duurzaamheidsprincipes. Het ontwerp biedt een unieke woonervaring waarbij de bewoners optimaal kunnen genieten van de prachtige omgeving. Met zijn transparante structuur en geïntegreerde interactie met de natuur zet de Chahar Gah een nieuwe standaard voor moderne villa's.

De bouw van de Chahar Gah is gestart in februari 2021 in Anzali, Gilan, Iran. Het ontwerp is bekroond met de prestigieuze A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur in 2022.

Beeldcredits: Afbeelding #1: Keivani Architects, voorgevel, 2019. Afbeelding #2: Keivani Architects, zuidgevel, 2019. Afbeelding #3: Keivani Architects, oostgevel, 2018. Afbeelding #4: Keivani Architects, interieur, 2019. Afbeelding #5: Keivani Architects, interieur, 2019. Video: Nima Keivani, Animatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Nima Keivani
Afbeeldingscredits: Image #1: by Keivani Architects, main facade, 2019. Image #2: by Keivani Architects, South facade, 2019. Image #3: by Keivani Architects, East Facade, 2018. Image #4: by Keivani Architects, Interior space, 2019. Image #5: by Keivani Architects, Interior space, 2019. Video: by Nima Keivani, Animation
Projectteamleden: Nima Keivani Sina Keivani Sahar Aminalsharieh Najafi
Projectnaam: Chahar Gah
Projectklant: Nima Keivani


Chahar Gah IMG #2
Chahar Gah IMG #3
Chahar Gah IMG #4
Chahar Gah IMG #5
Chahar Gah IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp