Horizon Onder de 75cm: Innovatie in Landelijke Kinderopvang

Ontwerper Tsung Wei Yang creëert een uniek kinderdagverblijf

In een landelijk gebied waar openbare kinderopvang schaars is, biedt het project 'Horizon Below 75cm' een vernieuwende oplossing.

De uitdagingen van landelijke kinderopvang worden vaak onderschat. In tegenstelling tot stedelijke gebieden, waar openbare kinderdagverblijven gemeengoed zijn, wordt de zorg voor de allerkleinsten in landelijke regio's vaak persoonlijk opgevangen. Het is van cruciaal belang dat er met spoed aandacht wordt besteed aan de oprichting van adequate faciliteiten in deze gebieden. 'Horizon Below 75cm' staat als eerste nieuw gebouwde openbare kinderdagverblijf in Yilan, met een primaire focus op zuigelingenzorg en een missie om gezondheids- en geboorteonderwijs te bieden aan aanstaande ouders en een verzorgende omgeving te creëren.

De ontwikkeling van jonge kinderen omvat drie onderscheidende stadia; pasgeboren, zuigeling en peuter. In elk stadium ervaren kinderen verschillende niveaus van sensorische ontwikkeling. Om tegemoet te komen aan de fysieke schaal van kinderen binnen elk stadium, zijn de hoogtes van de gevelopeningen nauwkeurig afgestemd, variërend van 45 tot 75 cm. Dit stelt kinderen in staat om de buitenwereld vanuit hun eigen perspectief te zien.

Dit project maakt gebruik van moderne architectonisch ontwerp, maar past lokale materialen toe om te voldoen aan het lokale klimaat, waardoor dit project gemakkelijker te bouwen is met weinig onderhoud. De vloeroppervlakte van dit project is 862.03 m2, wat zorgvuldig is ontworpen om een optimale omgeving voor de kleintjes te creëren.

De ontwerpers Tsungwei Yang, Ziling Wei en Janmichael Antoni hebben samengewerkt om dit project tot leven te brengen op de kruising van sectie 3 Yicheng Road en Luan Road, Dongshan Township, Yilan County. De bouw begon in april 2022 en werd voltooid in juni 2023.

'Horizon Below 75cm' is niet onopgemerkt gebleven in de wereld van design en architectuur. Het project werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Architectuur, Bouw en Structuurontwerp in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Ze worden gewaardeerd voor het toepassen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

De intellectuele eigendomsrechten en auteursrechten voor visuele inhoud met betrekking tot dit ontwerp zijn in handen van Willy Yang Architects & Planners. Het project 'Horizon Below 75cm' laat zien hoe innovatie en zorg voor de jongste generatie hand in hand kunnen gaan, en hoe ontwerp een positieve impact kan hebben op gemeenschappen, vooral in landelijke gebieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tsung Wei Yang
Afbeeldingscredits: Willy Yang Architects & Planners
Projectteamleden: Tsungwei, Yang Ziling, Wei Janmichael Antoni
Projectnaam: Horizon Below 75cm
Projectklant: Yilan County Dongshan Township Office


Horizon Below 75cm IMG #2
Horizon Below 75cm IMG #3
Horizon Below 75cm IMG #4
Horizon Below 75cm IMG #5
Horizon Below 75cm IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp