Architectuur en Natuur Versmelten in Bekroond Courtyard Huis

Christos Pavlou brengt traditionele Cypriotische elementen samen met moderne ontwerp

In een wereld waar de grenzen tussen binnen en buiten vervagen, introduceert Christos Pavlou een architectonisch meesterwerk dat de essentie van de Cypriotische levensstijl vangt en tegelijkertijd een moderne draai geeft.

In het hart van Nicosia, Cyprus, heeft Christos Pavlou een residentie gecreëerd die de traditionele Cypriotische binnenplaats opnieuw definieert. Het project, genaamd 'Courtyards', is een ode aan de natuur en haar seizoensveranderingen, gevangen binnen de muren van een huis dat zowel openheid als privacy biedt. De ontwerper heeft de binnenplaats getransformeerd tot een centraal element in de architectuur, waardoor bewoners de magie van licht, groen en lucht kunnen ervaren, zoals ooit door Le Corbusier beschreven.

De uitdaging lag in het creëren van een comfortabele en veilige woonomgeving in een landschap dat weinig uitnodigde tot extrovertie. Pavlou's oplossing was een ontwerp dat de typologie van het traditionele Cypriotische binnenplaats huis omarmt. De binnenplaatsen zijn niet alleen esthetisch aangenaam, maar fungeren ook als een natuurlijke klimaatregelaar, waardoor de woning het hele jaar door een aangename temperatuur behoudt.

De constructie maakt gebruik van een omgekeerd betonnen balksysteem, ondersteund door slanke stalen kolommen, wat resulteert in een minimalistisch design dat lichtheid en ruimtelijkheid uitstraalt. Grote schuifdeuren van vloer tot plafond versterken de relatie tussen binnen en buiten, terwijl het landschap en de groene binnenplaatsen opgaan in de architectuur als een levend materiaal.

De technische specificaties van het huis zijn indrukwekkend, met een grondoppervlak van ongeveer 28 bij 6,50 meter en een bovenverdieping van ongeveer 34 bij 5,25 meter. De drie hoofdbinnenplaatsen variëren in grootte en bieden elk een unieke buitenruimte voor de bewoners om te genieten van de natuur.

De interactie met de omgeving is een essentieel onderdeel van het ontwerp. Op de bovenverdieping openen alle slaapkamers zich naar beschutte, onbedekte balkons die een directe verbinding met de buitenomgeving creëren. De binnenplaatsen en patio's zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar dienen ook als beschermde uitbreidingen voor buitenactiviteiten en gezellige verzamelplekken gedurende het hele jaar.

Deze residentie, die in 2020 werd voltooid, is niet onopgemerkt gebleven in de architectuurwereld. Het ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een prestigieuze erkenning voor de creatieve en vindingrijke ontwerpen die bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven. Het project is gepubliceerd op toonaangevende architectuurplatforms zoals Archdaily en Designboom, waar het tot de populairste ontwerpen van de week behoorde.

Christos Pavlou's 'Courtyards' is een voorbeeld van hoe traditionele architectuur kan worden herzien en aangepast aan de moderne tijd, waarbij de natuur een integraal onderdeel wordt van het dagelijks leven en het ontwerp van een huis. Het is een plaats waar de magie van het leven en de seizoensveranderingen niet alleen worden gevierd, maar ook deel uitmaken van de woonervaring.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Christos Pavlou
Afbeeldingscredits: main image #1: unseen views/ charis solomou optional image#1 :unseen views/ charis solomou optional image#2 :unseen views/ charis solomou optional image#3 :unseen views/ charis solomou optional image#4 :unseen views/ charis solomou video credits: CAM Archi Studio
Projectteamleden: Christos Pavlou
Projectnaam: Courtyards
Projectklant: Christos Pavlou Architecture


Courtyards IMG #2
Courtyards IMG #3
Courtyards IMG #4
Courtyards IMG #5
Courtyards IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp