Cloudy Water Xiaoxiang Shadow: Een Meesterwerk van Sankeshu Xiaosen

Innovatieve Paneelkunst Geïnspireerd door Chinese Porseleintraditie

De fusie van traditionele Chinese esthetiek met moderne ontwerpprincipes vormt de basis van het nieuwste kunstwerk van Sankeshu Xiaosen, genaamd Cloudy Water Xiaoxiang Shadow.

Deze unieke creatie is het resultaat van een samenwerking tussen Xiaosen en de Polytechnische Universiteit van Milaan. Het paneel is geïnspireerd op de glazuurkleur van het Jian Kiln Tianmu-porselein, een beroemd porselein uit de Song-dynastie in Fujian. De handgedruppelde spuitverftechniek brengt de abstractie van lege bergen en nevelige wolken tot leven, evenals de majestueuze en onopgesmukte esthetiek van de Song-dynastie door middel van traditionele Chinese inkt.

Cloudy Water Xiaoxiang Shadow onderscheidt zich door zijn seizoensgebonden kleurontwikkeling en de toepassing van geavanceerde materialen en technieken. Het paneel is vervaardigd uit composiethout en afgewerkt met een handgedruppelde spuitverftechniek, waarbij hoogglans en zilverpoeder materialen worden gebruikt om de textuur van Tianmu-porselein na te bootsen. De afmetingen van het paneel zijn 229 bij 266 bij 140 millimeter, waardoor het een opvallend element in elk interieur vormt.

Deze artistieke innovatie is niet alleen een decoratief element voor het huis, maar fungeert ook als een kunstwerk dat een culturele en emotionele band met de gebruiker creëert. Het paneel omvat porselein- en inkelementen die zijn afgeleid van de traditionele cultuur, wat resulteert in een onderscheidende oppervlaktebehandeling, paneeltextuur en vakmanschap.

De ontwerpuitdagingen waren aanzienlijk, met als doel de traditionele Chinese elementen effectiever te integreren in het werk. Door gebruik te maken van inktspuittechnieken, werd een abstracte sfeer gecreëerd die lege bergen en mistige wolken uitbeeldt. De textuurdetails van het Tianmu konijnenhaarporselijn werden op een andere visuele manier gepresenteerd. De hoogglansbehandeling op het oppervlak benadrukt de helderheid en glans, terwijl de porseleinkleurtextuur wordt geaccentueerd en de expressieve kracht van het product wordt verhoogd.

Cloudy Water Xiaoxiang Shadow vervult de beoogde functie van binnenhuis houten panelen, met een sterke focus op esthetisch ontwerp. Het beïnvloedt het geheel op een lokale manier, beïnvloedt de algehele uitstraling en sfeer van de ruimte door kleuren, texturen en materialen, en roept een emotionele resonantie op bij de gebruiker. Door elementen van Chinees porselein en de kunst van het inktschilderen te integreren, geeft het product het huis een gevoel van artistiek en cultureel erfgoed, waardoor de ruimte karakter en verfijning krijgt.

Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Bouwmaterialen en Bouwcomponenten Ontwerp in 2024. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van best practices uit de industrie en bekwame technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shanghai Sankeshu Xiaosen New Material Technology Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Shanghai Sankeshu Xiaosen New Material Technology Co., Ltd
Projectteamleden: Xiaoling Hu Bin Wang Yue Li Cong Chen Shuang Zheng Xia Liu Yi Huang Mario Bisson
Projectnaam: Cloudy Water Xiaoxiang Shadow
Projectklant: Shanghai Sankeshu Xiaosen New Material Technology Co., Ltd


Cloudy Water Xiaoxiang Shadow IMG #2
Cloudy Water Xiaoxiang Shadow IMG #3
Cloudy Water Xiaoxiang Shadow IMG #4
Cloudy Water Xiaoxiang Shadow IMG #5
Cloudy Water Xiaoxiang Shadow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp