Tonk Mint: Betonnen Wandtegels Geïnspireerd door de Natuur

Een Hedendaagse Interpretatie van Beton

Natuur is de kern van design, zoals het de kern is van alles. Tonk heeft het basisprincipe aangenomen om vormen in de natuur te gebruiken door ze abstract te maken in overeenstemming met hun eigen ontwerpfilosofie, in plaats van simpelweg de natuur na te bootsen. Dit jaar richt de nieuwe serie zich op dit begrip en weerspiegelt het direct in de modellen van de wandtegels. Er is een vormstudie uitgevoerd geïnspireerd door muntblaadjes in het "Mint" model.

Tonk Mint is een unieke collectie betonnen wandtegels ontworpen door Serhan Ertan. Deze tegels zijn geïnspireerd door de natuur en bieden een eigentijdse interpretatie van beton. Wat deze tegels onderscheidt, is de mogelijkheid om verschillende motieven te creëren door te spelen met de hoeken en patronen.

Deze betonnen wandtegels zijn gemaakt van GRFC (Glass Fiber Reinforced Concrete) en worden vervaardigd met behulp van geavanceerde staalvormtechnieken. Dit zorgt voor een perfecte afwerking en duurzaamheid van de tegels. De afmetingen van de tegels zijn 10,5 cm hoog, 24,2 cm breed en 1,8 cm dik.

Wat Tonk Mint echt uniek maakt, is de mogelijkheid om de tegels op verschillende manieren te installeren en te combineren. Door te spelen met de hoeken en posities van de tegels kunnen ontwerpers verschillende motieven creëren op de muur. Dit geeft ontwerpers de vrijheid om hun creativiteit te uiten en hun eigen unieke ontwerpen te maken.

De installatie van Tonk Mint is eenvoudig en vereist alleen het gebruik van keramische lijm om de tegels aan de muur te bevestigen. Dit maakt het een ideale keuze voor zowel professionele ontwerpers als doe-het-zelvers.

De ontwikkeling van Tonk Mint begon in september 2019 en werd afgerond in januari 2020 in Istanbul, Turkije. Het ontwerpproces omvatte uitgebreid onderzoek naar architecturale trends en materialen, evenals de analyse van patronen in de natuur om de motieven van muntblaadjes te selecteren en te styliseren.

Voor dit unieke ontwerp waren er verschillende uitdagingen te overwinnen. Het belangrijkste was om de natuurlijke vormen van muntblaadjes te styliseren op een manier die de mogelijkheid bood om verschillende motieven te creëren bij gebruik van verschillende hoeken en patronen. Dit werd bereikt door een sterke 3D-ontwerpbenadering toe te passen.

Tonk Mint heeft erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp. In 2020 werd dit ontwerp bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Bouwmaterialen en Constructiecomponenten. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met Tonk Mint kunnen mensen hun eigen muren ontwerpen op basis van hun persoonlijke smaak, voorkeur en verbeelding. Deze betonnen wandtegels bieden een eigentijdse interpretatie van beton en brengen de natuurlijke schoonheid van muntblaadjes naar binnen.

Ontdek de veelzijdigheid en creatieve mogelijkheden van Tonk Mint en creëer een unieke en persoonlijke ruimte die de schoonheid van de natuur weerspiegelt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tonk Project
Afbeeldingscredits: Tonk Project
Projectteamleden: Tonk Project
Projectnaam: Tonk Mint
Projectklant: Tonk Project


Tonk Mint IMG #2
Tonk Mint IMG #3
Tonk Mint IMG #4
Tonk Mint IMG #5
Tonk Mint IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp